Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Πανηπειρωτικό Προσκύνημα της ΝΙΚΗΣ στις αιματοβαμμένες βουνοκορφές του Σουλίου

- Advertisement -spot_img

H ενημέρωση:

Την Κυριακή  28 Μαΐου 2023 πολυμελής ομάδα της ΝΙΚΗΣ από ολόκληρη την Ήπειρο, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Ιωάννη Ρίζο και Δημήτριο Σβορώνο από Άρτα, Δημήτριο Κατσίμπουρδα από Πρέβεζα, και Κωνσταντίνα Φασούλη-Τσαμπαλά, Όλγα Κορέτση, Σπήλιο Τυροπάνη και  Γεώργιο Καλλιντέρη από Ιωάννινα, βρέθηκαν στο Σούλι με την ευκαιρία των τοπικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Σουλιου και  της αυτοθυσίας των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας .

Κατ΄αρχήν υπήρξε συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία και την επίσημη Δοξολογία, που πραγματοποιήθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Δονάτου. Κατόπιν κατευθυνθήκαμε στο χώρο, από όπου θα παρακολουθούσαμε την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου. Ζήσαμε ιστορικές στιγμές  και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους διοργανωτές, όσο και στους νέους που συμμετείχαν στην αναπαράσταση. Όλοι, επίσημοι και απλός λαός, μικρά παιδιά και μεγάλοι την παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον, δέος και συγκίνηση.

Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων συνεχίστηκε στο χώρο του βουλευτηρίου. Εκεί έγινε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων Σουλιωτών,κατάθεση στεφάνων, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και ακολούθησαν παραδοσιακοί  χοροί.

Με τη συμμετοχή αυτή της ΝΙΚΗΣ θέλουμε  να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι  στα σχολεία μας πρέπει να επανέλθουν οι ηρωικές μορφές των προγόνων μας, ώστε οι νέοι μας να διδάσκονται την ανδρειοσύνη,  την αυτοθυσία, την αγάπη στην Πίστη μας και την Πατρίδα μας.

Τέλος μετά το πέρας των εκδηλώσεων, συζητήσαμε και αποφασίσαμε συγκεκριμένες δράσεις, με στόχο στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 η ΝΙΚΗ να βρεθεί στη Βουλή με όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ