Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προγραμματισμού ENIGMA

- Advertisement -spot_img

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:00-13:00 πραγματοποιείται η δεύτερη έκδοση του ετήσιου Πρωταθλήματος Προγραμματισμού en[i]gma στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ και του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Χρησιμοποιώντας τη λογική και την υπολογιστική τους σκέψη, παιδιά 10-18 ετών διαγωνίζονται για να βρουν τη γρηγορότερη λύση σε μια ποικιλία προκλήσεων, χρησιμοποιώντας τον προγραμματισμό ως το κύριο εργαλείο.

Ο en[i]gma είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος ώστε τα παιδιά να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που παρέχει o προγραμματισμός στην επίλυση προβλημάτων. Όταν συμμετέχουν στον διαγωνισμό, γίνονται αυτόματα μέλη μιας μοναδικής παρέας με κοινά ενδιαφέροντα. Μια κοινότητα όπου όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το πάθος για τον πειραματισμό με την τεχνολογία.

Φέτος θα διεξαχθεί παράλληλα σε Αγρίνιο στην αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ Αιτ/νίας, στην Αθήνα (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, ΕΜΠ), στις Σέρρες (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, ΔΙ.ΠΑ.Ε.)

Η διοργάνωση ανήκει στο GRIQ Foundation και το MAKERLAB.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του διαγωνισμού https://www.enigma.cc

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ