Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Πανελλήνιες 2022 – Πρεμιέρα σήμερα για τα ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

- Advertisement -spot_img

Πρεμιέρα σήμερα στις Πανελλήνιες 2022 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) που θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) ξεκίνησαν την Πέμπτη τις Πανελλήνιες εξετάσεις με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της μιλώντας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. Μάλιστα όπως σημείωσε χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν πριν τις διακοπές του Αυγούστου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρου Κόπτση. «Είμαστε πανέτοιμοι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι άλλη μια δύσκολη χρονιά διεκπεραιώθηκε με μελετημένα βήματα και εξορθολογισμένες πρωτοβουλίες. Ο κ. Κόπτσης τόνισε πως είναι αδιάβλητη η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων και ότι οι επιτροπές έχουν την αποκλειστικότητα για την επιλογή των θεμάτων, ενώ το υπουργείο δεν παρεμβαίνει καθόλου στη διαδικασία.

Επίσης, ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου, είναι πριν από τις διακοπές του Αυγούστου να είναι όλα έτοιμα και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022 ώστε μαθητές και γονείς να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική τόσο για τους υποψηφίους όσο και για τους επιβλέποντες εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Πανελλήνιες 2022: Οι αλλαγές για τους υποψηφίους
-Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό.
-Ανακοίνωση των βάσεων μέχρι 10 Αυγούστου.
-Το μηχανογραφικό των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις από 17/5.
-Μείωση του ελάχιστους ύψους για τα κορίτσια στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική.
-Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παίρνει υπόψη τις επιδόσεις των υποψηφίων.

Τι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι:
-βιβλία
-τετράδια
-σημειώσεις
-διορθωτικό υγρό ή ταινία
-κινητά τηλέφωνα
-υπολογιστικές μηχανές
-ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Πότε μηδενίζεται το γραπτό

Ο υποψήφιος που εξετάζεται στις Πανελλήνιες 2022 απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν 0, αν υπάρξουν οι ακόλουθες ενέργειες:

αντικείμενο ή μέσο που προαναφέρεται

-ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου
-ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων
-ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του

Η Λυκειακή επιτροπή, πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής, καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματέα αυτής.

Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

Η τυχόν απόφαση της τριμελούς Λυκειακής Επιτροπής για μηδενισμό γραπτού δοκιμίου υποψηφίου, πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη σε πρακτικό που συντάσσεται και υπογράφεται από τον πρόεδρο, τα δύο μέλη και το γραμματέα της Λυκειακής Επιτροπής, στο οποίο πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους μηδενίζεται το γραπτό δοκίμιο.

Σε περίπτωση που υπάρχουν στοιχεία τα οποία συλλαμβάνεται να κατέχει ο υποφήφιος, αυτά επισυνάπτονται στο πρακτικό που συντάσσεται και η τριμελής Λυκειακή Επιτροπή βαθμολογεί το γραπτό δοκίμιο με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

 

Πηγή: newsbomb.gr

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ