Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2024: ΕΛ.Δ.Ε. & ΕΛΟΠΥ ένωσαν τις δυνάμεις τους με σύνθημα ενημέρωση και γεύση μαζί!

- Advertisement -spot_img
Το αδιαχώρητο επικράτησε στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής 2024. Φέτος, η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) με κεντρικό θέμα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου – Ελληνικό ψάρι εκτροφής & υγεία». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο 5ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων και πιο συγκεκριμένα στις Κτιριακές Δομές της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Δαλακούρας, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κα Δήμητρα Αγγελάκη, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) κα Λώρη Μοσχοβάκη, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης.

Οι τρεις (3) άξονες της εκδήλωσης, περιλάμβαναν:

1. Θεματική διαδραστική εκδήλωση

Διατροφολόγοι μέλη της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας ενημέρωσαν το κοινό για τη σημασία της σωστής διατροφής στην προστασία της υγείας με ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές και ολοκληρωμένο Διατροφολογικό Check Up.

Η γνωστή δημοσιογράφος κα Μένια Κούκου μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA TV, ο Ομότιμος Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Δρ. Νικόλαος Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) κα Λώρη Μοσχοβάκη.

2. Επιστημονική ενημέρωση

Δύο στρογγυλά τραπέζιο επιστημονικών παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκαν από κορυφαίους του είδους επιστήμονεςΜεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών, ο Δρ. Νικόλαος Ανδρικόπουλος Ομότιμος Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ο καθηγητής Ογκολογίας Δρ. Ιωάννης Καραϊτιανός, ο ψυχίατρος Δρ. Ορέστης Γιωτάκος, η Δρ. Αικατερίνη Σκενδέρη, μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η κα Υρώ Δασκαλάκη, διακεκριμένη ερευνήτρια και Πρόεδρος Επιτροπής Προώθησης της Κρητικής Διατροφής, η κα Έλλη Κακαβά, Ιχθυολόγος – Παθολόγος, MSP στην AVRAMAR, με πολύχρονη εμπειρία στη θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια, η κα Κατερίνα Λύτρα, Επιστημονική Διευθύντρια ΕΛΟΠΥ, Κτηνίατρος, Ιχθυοπαθολόγος, DVM, DPU, MSc. και οι Διατροφολόγοι MSc Γεωργία Καπώλη, Ζωάννα Μαυρουδάκη και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Δαλακούρας, ενημέρωσαν τους προσκεκλημένους για επίκαιρα θέματα που αφορούν στη διατροφική αξία των φρέσκων ελληνικών ψαριών εκτροφής Fish from Greece.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κα Δήμητρα Αγγελάκη, χαιρετίζει την εκδήλωση μεταφέροντας προσωπικό μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά, σχετικά με τη σημασία της κατανάλωσης φρέσκου ελληνικού ψαριού εκτροφής Fish from Greece, ενώ παράλληλα αναφέρεται και τους στόχους της Περιφέρειας Αττικής στους τομείς της Αγροτικής Οικονομίας και Διατροφής, αποδεικνύοντας έτσι την πίστη της Περιφέρειας Αττικής στο επιστημονικό και εκπαιδευτικό της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, όπως και της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Το ψάρι διακρίνεται για την υψηλή διατροφική του αξία, αλλά και για τη σημαντική προστασία που προσφέρει στο σύνολο της υγείας. Τα φρέσκο ελληνικό ψάρι εκτροφής Fish from Greece διατρέφεται με σωστές και ισορροπημένες τροφές, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και αποτελεί μία εύκολη και πρακτική λύση γεμάτη από πλούσιες διατροφικές ιδιότητες που επάγουν την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού. Προς την κατεύθυνση αυτή, η φετινή εκδήλωση στόχευσε στο να αναδείξει τη θρεπτική αξία γενικότερα των ψαριών και ειδικότερα εκείνων της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας.

Ο καθηγητής Ογκολογίας Δρ. Ιωάννης Καραϊτιανός, κατά την ομιλία του σε σχέση με την κατανάλωση ψαριών και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.

3. Τελετή Απονομής Τίτλων Σπουδών ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΔΒΜ και δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2024 πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση και δεξίωση προς τιμήν των επαγγελματιών υγείας που είναι απόφοιτοι των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΔΒΜ), με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτών τους.

 

 

Ο Ομότιμος Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Δρ. Νικόλαος Ανδρικόπουλος, κατά την ομιλία του στο κατάμεστο ακροατήριο της εκδήλωσης σχετικά με τη διατροφική αξία των φρέσκων ελληνικών ψαριών εκτροφής Fish from Greece και τη σχέση τους με την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Το ειδικό μενού που προσφέρθηκε υπό τους ήχους live σαξόφωνου από βιρτουόζο του είδους, το επιμελήθηκε η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και αποτελείτο από φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece. Περιλάμβανε υπέροχες θαλασσινές δημιουργίες και είχε ως στόχο να υπενθυμίσει ότι τα ψάρια εκτός από μία πολύ υγιεινή απόλαυση, μπορούν να αποτελούν και μία ιδιαίτερη gourmet επιλογή για άκρως απαιτητικούς θιασώτες της γεύσης.

Οι επαγγελματίες υγείας, απόφοιτοι των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΔΒΜ) με τη συμμετοχή των εκπαιδευτών τους, όπου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2024 πραγματοποιήθηκε τιμητική δεξίωση προς τιμήν τους.

Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων το παρόν έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κα Δήμητρα Αγγελάκη, η οποία χαιρετίζοντας την εκδήλωση μετάφερε προσωπικό μήνυμα του Περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά, σχετικά με τη σημασία της κατανάλωσης φρέσκου ελληνικού ψαριού εκτροφής Fish from Greece που αποτελεί μία εύκολη και πρακτική λύση γεμάτη από πλούσιες διατροφικές ιδιότητες. 

 

Ο φοιτητής διατολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Νικόλας Γρηγοράκης, με τη γνωστή ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου κα Ελένη Φιλίνη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη.

 

Επίσης, αναφέρθηκε τους στόχους της περιφέρειας Αττικής στους τομείς της Αγροτικής Οικονομίας και Διατροφής, αποδεικνύοντας έτσι την πίστη της Περιφέρειας Αττικής στο επιστημονικό και εκπαιδευτικό της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, όπως και της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Το παρόν έδωσαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Τατατρόπουλος, όπως και η γνωστή ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου κα Ελένη Φιλίνη.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA TV λαμβάνει συνέντευξη από τη διατροφολόγο κα Μαρία Καζαντζίδη – σύντροφο του Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη και… την κόρη τους Ναυσικά – Αικατερίνη για το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.

Τέλος, γνωστοί δημοσιογράφοι όπως η κα Εύα Ντελιδακη και η κα Μένια Κούκου μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA TV προσέθεσαν τη δική τους πινελιά στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.

H Ιχθυολόγος – Παθολόγος, MSP στην AVRAMAR, με πολύχρονη εμπειρία στη θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια κα Έλλη Κακαβά, κατά την ομιλία της τόνισε την ιδιαίτερη διατροφική αξία των ψαριών ελληνικής υδατοκαλλιέργειας.

Η Επιστημονική Διευθύντρια ΕΛΟΠΥ, Κτηνίατρος, Ιχθυοπαθολόγος, DVM, DPU, MSc κα Κατερίνα Λύτρα, αναφέρθηκε στις αλήθειες και τους μύθους που διέπουν τις συνθήκες εκτροφής των ψαριών ελληνικής υδατοκαλλιέργειας.

Το ειδικό μενού που προσφέρθηκε στην τιμητική δεξίωση, το επιμελήθηκε η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Με υπέροχες θαλασσινές δημιουργίες από φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece, είχε ως στόχο να υπενθυμίσει εκτός από μία πολύ υγιεινή απόλαυση, μπορούν να αποτελούν και μία ιδιαίτερη gourmet επιλογή για άκρως απαιτητικούς θιασώτες της γεύσης.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ