Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Π.Ε. Λευκάδας: Προκηρύχθηκε νέο έργο 750.000 ευρώ για αποκατάσταση & αντιστήριξη του δρόμου Σύβρος – Αγ. Ηλίας – Αγ. Δονάτος

- Advertisement -spot_img

Προκηρύχθηκε σήμερα (16/6/2022), μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), ο διαγωνισμός για το έργο της Αποκατάστασης – Αντιστήριξης του Επαρχιακού Δρόμου από τον οικισμό Σύβρου, Άγιου Ηλία έως Άγιο Δονάτο, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα νέο σημαντικό έργο, ύψους 750.000 ευρώ, που αφορά τον άξονα Σύβρος – Άγιος Ηλίας – Άγιος Δονάτος, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα έργα οδικής ασφάλειας που ήδη υλοποιούμε και δίνουν απάντηση στο διαχρονικό αίτημα των ορεινών περιοχών της Λευκάδας.

Ως Περιφέρεια στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στις ανάγκες της ορεινής Λευκάδας, η οποία αξίζει της αμέριστης μέριμνας και προσοχή μας. Μέχρι σήμερα εκτελούμε και προγραμματίζουμε έργα ουσίας στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Μεγαλύτερη ανταμοιβή μας είναι η ικανοποίηση των συμπολιτών μας, όπου, σε κάθε ευκαιρία, μας μεταφέρουν ότι βλέπουν παρεμβάσεις μετά από δεκαετίες.

Συνεχίζουμε με προσήλωση και αποφασιστικότητα για την επίτευξη των στόχων μας, όπως εν προκειμένω η επίτευξη ενός ολοκληρωμένου, λειτουργικού και ασφαλούς οδικού δικτύου, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και καταξιώνει το νησί μας ως τουριστικό προορισμό» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο «Αποκατάσταση – Αντιστήριξη Επαρχιακού Δρόμου από οικισμό Σύβρου, Άγιου Ηλία έως Άγιο Δονάτο», με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006 και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Το συγκεκριμένο έργο δίνει έμφαση στην οριστική αντιμετώπιση επικίνδυνων γεωλογικών φαινομένων που παρατηρούνται κατά τόπους, όπως καθιζήσεις, κατολισθήσεις, απορροές υδάτων, κλπ.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ