Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

O Δρ. Μάνος Δανέζης την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

- Advertisement -spot_img

«Οι παράλληλες κοσμολογικές προτάσεις Δημοκρίτου & Remann το θέμα της ομιλίας του Δρ. Μάνου Δανέζη την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  Πιερίας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στις 19:00 και όπως πάντα η είσοδος είναι Ελεύθερη. Στην Σχολή Γονέων Κατερίνης μίλησε πρώτη φορά την 5-3-2018. Μπορείτε να δείτε την εισήγηση του με θεμα: «Η Σχετικότητα του Χρόνου»  εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=sNL_3vGOZQg

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια από την Χορωδία Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου υπό την διεύθυνση της μαέστρου Μαρίκας Φωτοπούλου.

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δρ Μάνος Δανέζης, Aστροφυσικός, Mέλος του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών Του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι: Φασματοσκοπική μελέτη θερμών αστέρων εκπομπής στην ορατή περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και στο υπεριώδες (UV) μέσω δορυφορικών δεδομένων (IUE, HST), Φασματοσκοπική μελέτη Ενεργών Γαλαξιακών Πυρήνων (AGNs) στην ορατή και υπεριώδη φασματική περιοχή, αστρικές ατμόσφαιρες, διπλά συστήματα αστέρων και Ιστορία και Φιλοσοφία των Θετικών Επιστημών

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 190 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και πρακτικά διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Έχει εκπονήσει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο είκοσι τεσσάρων (24) βιβλίων Φυσικής – Αστροφυσικής, Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θετικών Επιστημών και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επτά (7) Διδακτικών Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων, έχει κάνει την επιστημονική επιμέλεια ή προλόγιση έξι (6) βιβλίων και δέκα τέσσερις (14) στατιστικές μελέτες. Ακόμη, είναι συγγραφέας περισσοτέρων των 220 επιστημονικών άρθρων και περισσότερων από 200 άρθρων κοινωνικού ενδιαφέροντος στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Έχει δώσει περισσότερες των 400 διαλέξεων ως προσκεκλημένος ομιλητής σε Πανεπιστήμια, Επιστημονικές ενώσεις και Σωματεία .

Σεναριογράφος- παρουσιαστής και επιστημονικός επιμελητής εκατόν πενήντα μία (151) επιστημονικών documenters, κατανεμημένων σε 7 τηλεοπτικές σειρές. Μεταξύ αυτών οι σειρές «Το Σύμπαν που αγάπησα» (110 ημίωρα επεισόδια) και «Έτσι βλέπω τον κόσμο» (16 ημίωρα επεισόδια) στην ΕΤ3 στην οποία (μαζί με τον Δρ Ε. Θεοδοσίου) υπήρξε συγγραφέας παρουσιαστής και επιστημονικός υπεύθυνος.

Δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρουσιάσεις σε στρογγυλά τραπέζια και

 Έχει τιμηθεί με τον Α΄ έπαινο Υπουργείου Παιδείας για το βιβλίο της Β¨ Λυκείου «Στοιχεία αστρονομίας» 1982 (ομάδα συγγραφέων)

Στο βιβλίο “Η Κοσμολογία της Νόησης-Εισαγωγή στην Κοσμολογία” απονεμήθηκε το βραβείο «Αρώνη» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004)

Στο βιβλίο «Στα χρόνια του Βυζαντιου» απονεμήθηκε το Βραβείο «Πέτρου Κοσκορόζη» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, 13 Μαΐου 2013

Για την σειρά «Το Σύμπαν που αγάπησα» του απονεμήθηκε το “Hellenic-American University prize” στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών 2006

Έλαβε την τιμητική διάκριση του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου επ’ ευκαιρία των εορτών της ‘Εξόδου” (2005)

Του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για το συνολικό επιστημονικό και εκπαιδευτικό του έργο (2007)

Τιμητική διάκριση από το Δήμο Καλαμάτας, για το συνολικό επιστημονικό και εκπαιδευτικό του έργο (2006.)

Τιμητική διάκριση από τον Δήμο Τρίπολης για το συνολικό επιστημονικό και εκπαιδευτικό του έργο (2007)

Τιμητική διάκριση από την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος για το συνολικό επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο (2008)

Τιμητική διάκριση από το Ναυτικό Νοσοσκομείο Αθηνών, Νοέμβριος του 2012

Τιμητική διάκριση από το Δήμο Κορυδαλλού,  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Τιμητική διάκριση από το Δήμο Ηλιούπολης, Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ