Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Νίκος Παπανδρέου: “Η αλλαγή ξεκινά από εμάς – Ας προστατεύσουμε το περιβάλλον σήμερα, για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο αύριο για τα παιδιά μας”

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου δήλωσε:

«Θέλω να τονίσω την κρίσιμη σημασία της άμεσης και συλλογικής δράσης για την προστασία του πλανήτη μας. Η κλιματική αλλαγή αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας και απαιτεί από όλους μας να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην επίλυσή της.

Σήμερα, η περιβαλλοντική κρίση δεν είναι πλέον θεωρητική. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εμφανείς, με τις θερμοκρασίες να αυξάνονται, τα ακραία καιρικά φαινόμενα να γίνονται συχνότερα και πιο έντονα, και η απώλεια της βιοποικιλότητας να επιταχύνεται. Όλες αυτές τις επιπτώσεις τις ζήσαμε τους περασμένους μήνες στη Θεσσαλία, στον Έβρο, στην Εύβοια και σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας μας αλλά και του πλανήτη. Η κατάσταση αυτή απαιτεί άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις.

Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία, όπου οι πόροι θα χρησιμοποιούνται με τον πιο αποδοτικό τρόπο και τα απόβλητα θα μειώνονται στο ελάχιστο. Η ανακύκλωση και η μείωση των πλαστικών απορριμμάτων πρέπει να γίνουν προτεραιότητα. Είναι ανησυχητικό ότι μόνο το 9% των πλαστικών ανακυκλώνεται παγκοσμίως, ενώ η παραγωγή τους συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί για μια πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη. Ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεσμεύομαι να εργαστώ ακούραστα για την προώθηση πολιτικών που θα προστατεύουν το περιβάλλον, θα προάγουν την υγεία των πολιτών και θα διασφαλίζουν ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δράσουμε τώρα. Η αλλαγή ξεκινά από εμάς. Ας προστατεύσουμε το περιβάλλον σήμερα, για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο αύριο για τα παιδιά μας.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ