Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Μητσοτάκης: «Κλείνουν οι λέσχες οπαδών – Ελπίζω να μη χρειαστεί αποκλεισμός ομάδων από την Ευρώπη»

- Advertisement -spot_img

Την απόφαση να σταματήσει η λειτουργία των συνδέσμων – ως ένα από τα μέτρα εξάλειψη της οπαδικής βίας- ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Τα μέτρα στα οποία κατέληξε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν και αυτή που ακολούθησε με τους ιδιοκτήτες Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε τις αποφάσεις που λήφθηκαν μετά τα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τόνισε λοιπόν ότι θα κλείσουν πλέον οι λέσχες οπαδών και κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο έλεγχος των οργανωμένων σε θύρες που έχει δημιουργηθεί πρόβλημα θα γίνεται πλέον από την αστυνομία, ενώ τόνισε ότι οι παραπάνω αποφάσεις βρήκαν σύμφωνους τους τέσσερις διοικητικούς ηγέτες των ομάδων.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο και για πιο δραστικά μέτρα, εκφράζοντας την ελπίδα «να μην χρειαστεί αποκλεισμός ομάδων από ευρωπαϊκές οργανώσεις, που είναι το ύστατο μέτρο».

Αναφερόμενος νωρίτερα στο αιματηρό περιστατικό της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι ένοχοι της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Απαντώντας, δε, στις δηλώσεις Κροατών αξιωματούχων, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν δεχόμαστε υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή, ακόμη κι είναι επίσημη».

 

Πηγή: sport-fm.gr

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ