Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Με τη συμμετοχή του ΥΠΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες

- Advertisement -spot_img

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023.

Υπό  την ισπανική Προεδρία, θα περιγραφούν οι  κύριες προτεραιότητες για τη γεωργία και την αλιεία κατά το επόμενο εξάμηνο.

Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί  θα συζητήσουν την κατάσταση της αγοράς, υπό το πρίσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να προβούν σε απολογισμό των διαφόρων εξελίξεων που επηρεάζουν τα αγροδιατροφικά προϊόντα και τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ.

Από τα κυριότερα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο είναι η ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων, ενώ θα υπάρχει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη μελέτη που συμπληρώνει την εκτίμηση των επιπτώσεων τους.

Οι Yπουργοί θα ενημερωθούν από την Επιτροπή σχετικά με τη νέα πρόταση κανονισμού για την παραγωγή και την εμπορία φυτικού και δασικού πολλαπλασιαστικού υλικού, αλλά και για τα κύρια αποτελέσματα της υπουργικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου στη Ρώμη, το κεντρικό θέμα της οποίας ήταν «Ανθεκτικά συστήματα τροφίμων και βιώσιμες γεωργικές αλυσίδες αξίας».

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ