Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

koinoniapde.gr:Η ψηφιακή πύλη για τις δράσεις και πρωτοβουλίες των κοινωνικών υπηρεσιών και φορέων της Δυτικής Ελλάδας

- Advertisement -spot_img

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θέτοντας την «Κοινωνία μπροστά», δημιούργησε το koinoniapde.gr. Mία ολοκληρωμένη πύλη εξυπηρέτησης και πληροφόρησης γύρω από τις υπηρεσίες, τις δράσεις, και τις παροχές που άπτονται της κοινωνικής συνοχής και της Υγείας, ενώ παράλληλα προσφέρει ανοιχτή επικοινωνία, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2611100405,για την ενημέρωση, καθοδήγηση και στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Στο koinoniapde.gr οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μπορούν να βρουν έγκυρες πληροφορίες και πλούσιο υλικό, ομαδοποιημένα σε 4 κύριες κατηγορίες:

  • Φροντίζουμε την υγεία μας: Ενημέρωση για τις ευρωπαϊκές, εθνικές πολιτικές υγείας (π.χ. Εθνικό Σχέδιο Δράσης Δημόσιας Υγείας) καθώς και για τα έργα δημόσιας υγείας που υλοποιούνται και σχεδιάζονται στη Δυτική Ελλάδα (π.χ. Έργο για την παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων)

  • Στηρίζουμε την κοινωνία μας: Ενημέρωση για τις ευρωπαϊκές, εθνικές πολιτικές κοινωνικής μέριμνας (π.χ. Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) καθώς και για τα κοινωνικά έργα που υλοποιούνται και σχεδιάζονται στη Δυτική Ελλάδα (π.χ. Μηχανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Καινοτομίας ΠΔΕ, Εκπαίδευση και ενδυνάμωση των πολιτών)

  • Μαθαίνουμε τις δομές και τους φορείς: Πληροφόρηση για τους κοινωνικούς φορείς και τις δομές που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα (π.χ. υπηρεσίες Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Μη Κερδοσκοπικοί Φορείς)

  • Επικοινωνούμε με ειδικούς: Επικοινωνία στο 2611 100405 για υπηρεσίες ενδυνάμωσης και γενικής ενημέρωσης των πολιτών, Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 20:00.

  • Τα νέα της ΠΔΕ: Ενημέρωση για όλες τις ενέργειες κοινωνικής δράσης και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα.

To koinoniapde.gr αποτελεί, ουσιαστικά, την εξέλιξη της πλατφόρμας menoymedytikiellada.gr, η οποία δημιουργήθηκε στην περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας COVID-19 και παρείχε εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης των πολιτών και ενδυνάμωσης των ευάλωτων ομάδων. Επρόκειτο για μία καινοτόμα γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, που αποτελούσε παράλληλα την ψηφιακή πύλη  ενημέρωσης για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και διακρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ