Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

“ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΜΑΤΑ” : Ξεκίνησε το διήμερο συνέδριο για Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία (video)

- Advertisement -spot_img

Eξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων πραγματοποιείται στο Αγρίνιο για τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία.

Το συνέδριο λαμβάνει χώρα το διήμερο 5 και 6 Ιουλίου στο υπέροχο «σκηνικό» του Κτήματος Πιθάρι στη Λίμνη Τριχωνίδα.

Η τουριστική προβολή του νομού Αιτωλοακαρνανίας και η αξιοποίηση των αναπτυξιακών «εργαλείων» που διαθέτει είναι το αντικείμενο του συνεδρίου που διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας και στόχος του είναι να αναδείξει τον φυσικό πλούτο αλλά και την πνευματική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου.

Προσδοκία των διοργανωτών και των φορέων είναι η τόνωση του εγχώριου τουρισμού (domestic tourism), του συνεχούς τουρισμού (continual tourism), του εποχικού τουρισμού (seasonal tourism) αλλά και του εισερχόμενου τουρισμού.

Ο τουρισμός μετεξελίσσεται σε οικονομικό φαινόμενο με πολλαπλές και ποικίλες επιδράσεις και η Αιτωλοακαρνανία τον έχει ανάγκη. Τον δικαιούται! Έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει, να αναπτύξει και να προβάλλει πακέτα ψυχαγωγικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων καθ ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός ως επιλογή ειδικών ενδιαφερόντων (special interest) είναι το πιο σημαντικό παρακλάδι εναλλακτικού τουρισμού (alternative tourism) που ταιριάζει απολύτως στην Αιτωλοακαρνανία, δεδομένων των εγγενών αδυναμιών της για μαζική και πολυπληθή φιλοξενία επισκεπτών. Πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού μάλιστα, είναι πιο αποδοτικές για τις τοπικές κοινωνίες, καλύτερα κατανεμημένες στο χρόνο, περισσότερο ανθεκτικές στις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες και φυσικά συμβατές με το περιβάλλον, αφού δεν υφίσταται ο τόπος την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός.

Ο μορφωτικός, εκπαιδευτικός και θρησκευτικός τουρισμός εμπεριέχει αξίες, σέβεται το περιβάλλον, τα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, τα ιερά προσκυνήματα και φυσικά τις παραδόσεις κάθε τόπου. Μάλιστα στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν σημαντικές και ανεκμετάλλευτες δυνατότητες για τον τουρισμό περιπέτειας και ψυχαγωγίας.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ