Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Κατασκηνωτική Περίοδος για παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος στην Ι. Μ. Αιτωλoακαρνανίας

- Advertisement -spot_img

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου και φιλοξένησε παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Υπεύθυνος ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος.

Στις Κατασκηνώσεις φιλοξενήθηκαν 11 παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 30 εθελοντές και εθελόντριες. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε αθλητικές δραστηριότητες, θαλασσινό μπάνιο, χειροτεχνίες και κατασκευές, χορευτικά και τραγούδια, προσευχή και αγιογραφικά αναγνώσματα, προσαρμοσμένα όλα στις ανάγκες των παιδιών αυτών.

Όλοι μαζί, τα παιδιά, οι οικογένειες τους και οι εθελοντές με κέφι, ζωντάνια και διάθεση προσφοράς συμμετείχαν στο καθημερινό πρόγραμμα, νοιώθοντας και βιώνοντας τη χαρά της προσφοράς και της θυσίας και εισπράττοντας πολλά περισσότερα από όσα προσέφεραν.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 όλοι μαζί υποδέχθηκαν θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, ο οποίος επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις. Τον καλοσώρισαν με χαρά και αγάπη και τον ευχαρίστησαν, διότι και εφέτος λειτούργησε το κατασκηνωτικό αυτό πρόγραμμα, που επιμελείται ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης». Παράλληλα τον ευχαρίστησαν για το αμείωτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την πρόοδο του Συλλόγου και την ανέγερση της Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης και διημέρευσης ατόμων με αυτισμό στο Μεσολόγγι.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τα στελέχη και μιλώντας από καρδιάς εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του, τονίζοντας ότι η κατασκηνωτική αυτή περίοδος είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η τοπική μας Εκκλησία για τις οικογένειες αυτές. «Προσεύχομαι πραγματικά για εσάς και πιστεύω ειλικρινά, ότι ο παράδεισος ανοίγει καθημερινά για όλους σας μέσα από τον σταυρό που σηκώνετε και την αγωνία που έχετε για τα παιδιά σας» ανέφερε μεταξύ άλλων και ευχαρίστησε τον π. Ιωσήφ και όλους τους συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς, καθώς και όλους του εθελοντές που εργάστηκαν για την προετοιμασία και την εύρυθμη λειτουργία του κατασκηνωτικού αυτού προγράμματος.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/xDTwXuTENefbViL5A

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ