Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η παράταξη του Θανάση Λύρου “Ανάπτυξη για όλους” στον Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό

- Advertisement -spot_img

Συνεχίζοντας τον κύκλο συναντήσεων με φορείς και Αρχές του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, αντιπροσωπεία του συνδυασμού “Ανάπτυξη για όλους”, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 τον Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα του συνδυασμού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός υπεδέχθη στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι τον επι κεφαλής του συνδυασμού, Δικηγόρο Θανάση Λύρο και τους υποψηφίους δημοτικούς Συμβούλους (κατ’αλφαβητική σειρά) Κων/να Αρέτα Καλογεροπούλου, Λευτέρη Δακαλάκη, Κων/να Κραβαρίτη, Αντιγόνη Κωνσταντίνου – Μπαλτά, Χρήστο Ξηρό, Παρασκευή Παπαγεωργίου, Κων/νο Ρόμπολα, Παναγιώτη Τσιλιπάνο οι οποίοι τον συνόδευαν.

Ο κ. Θανάσης Λύρος αφού ευχαρίστησε υιϊκώς τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό για την φιλοξενία, εξέθεσε με σύντομο και περιεκτικό τρόπο τις θέσεις του συνδυασμού επί θεμάτων που άπτονται της συνεργασίας του Δήμου με την Ιερά Μητρόπολη, όπως ανάδειξη θρησκευτικών Μνημείων, ενίσχυση του θρησκευτικού Τουρισμού κ.α. τονίζοντας πως, εάν ο Λαός επιλέξει τον συνδυασμό του στο τιμόνι του Δήμου, θα είναι αρωγός και συμπορευτής στο θεάρεστο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, αφού ευχαρίστησε τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο θεσμικός ρόλος που η Εκκλησία εμπιστεύθηκε στο πρόσωπο του Μητροπολίτου δεν επιτρέπει καμμία τοποθέτηση επί πολιτικών θεμάτων τονίζοντας την ρητή εντολή του ιδίου προς τους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας να μην έχουν την παραμικρή δημόσια ανάμιξη σε ζητήματα πολιτικής.

Σημείωσε δε, πως ως Μητροπολίτης θα είναι πάντοτε στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής ώστε να συζητά και να ευρίσκει λύσεις προς ώφελος της Εκκλησίας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός έδωσε σε όλους την πατρική του ευχή για έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ