Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Η παράταξη “Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα” ζητά έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

- Advertisement -spot_img

Η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα, ζητά την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Δυτικής Ελλάδας. Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, η οποία κοινοποιείται και στον Περιφερειάρχη, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης, τονίζουν ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη στα ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της υπαίθρου, η οποία απειλείται με εγκατάλειψη και ερημοποίηση, όταν μάλιστα, ο Πρωτογενής Τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

 «Αποτελεί χρέος μας, ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, να ενημερωθούμε εκτενώς για τα προβλήματα του αγροτικού-κτηνοτροφικού κόσμου της Δυτικής Ελλάδας, να διεκδικήσουμε λύσεις στα ζωτικά τους προβλήματα και να σταθούμε ενεργά, διεκδικητικά και ουσιαστικά στο πλευρό τους», τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν στην ειδική συνεδρίαση του Σώματος να κληθούν όλοι οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών της Δυτικής Ελλάδας, ώστε να εκθέσουν αναλυτικά στο Σώμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε πρόεδρε,

Σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ώστε να μην αναγκαστούν να αφήσουν τα χωράφια τους ακαλλιέργητα και να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Η μειωμένη αγροτική παραγωγή λόγω της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, ο τρόπος εφαρμογής της “πράσινης” μετάβασης, αλλά και τα προβλήματα στις αποζημιώσεις και ενισχύσεις των αγροτών, οδηγούν στην κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα και στην εγκατάλειψη των χωριών από τους κατοίκους τους, καθώς και στην ερημοποίηση της υπαίθρου της Δυτικής Ελλάδας, εάν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε αυτό το ζωτικής σημασίας πρόβλημα, όταν ο Πρωτογενής Τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες των αρμοδιοτήτων της. Αποτελεί χρέος μας, ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, να ενημερωθούμε εκτενώς για τα προβλήματα του αγροτικού-κτηνοτροφικού κόσμου της Δυτικής Ελλάδας, να διεκδικήσουμε λύσεις στα ζωτικά τους προβλήματα και να σταθούμε ενεργά, διεκδικητικά και ουσιαστικά στο πλευρό τους.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την άμεση σύγκληση Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα προβλήματα των αγροτών της Δυτικής Ελλάδας. Στη συνεδρίαση προτείνουμε να κληθούν όλοι οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών της Δυτικής Ελλάδας, ώστε να εκθέσουν αναλυτικά στο Σώμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής.

Για την παράταξη “Μαζί Αλλάζουμε – Δυτικής Ελλάδας”

ΚΑΡΠΕΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Επικεφαλής

ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΥΓΕΡΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ