Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλ/νίας τιμά την εργατική Πρωτομαγιά

- Advertisement -spot_img

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα εξέγερσης των εργατών του Σικάγου πριν από 136 χρόνια ημέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, συμπαραστέκεται και στηρίζει τα αιτήματα όλων των εργαζομένων, όπως αυτά εκφράζονται από το εργατικό κίνημα και ιδιαίτερα αυτή την πολλή δύσκολη εποχή.

«Οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ανάπαυση, οκτώ ώρες ύπνο». Ήταν το βασικό αίτημα της αιματοβαμμένης εξέγερσης μας Πρωτομαγιάς στο Σικάγο το 1886. Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έβαλε στο στόχαστρο αυτές τις κατακτήσεις και κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία, την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει ως τώρα χιλιάδες νεκρούς.

Οι επαγγελματίες δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί, στα είδη λαϊκής ανάγκης. Τα βασικά αιτήματά μας είναι:

  • Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης

  • Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.

  • Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος 

Νικολέτας Βασίλειος

Ο Γεν. Γραμματέας

Ναστούλης Κων/νος

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ