Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Η ΕΛΟΠΥ νέο Μέλος στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)

- Advertisement -spot_img

Με στόχο την ισχυροποίηση της ΕΛΟΠΥ μέσω στρατηγικών συμμαχιών, networking και νέας γνώσης από άλλους κλάδους τροφίμων, αιτηθήκαμε  να ενταχθεί η ΕΛΟΠΥ στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Η αίτηση έγινε δεκτή και από χτες η ΕΛΟΠΥ είναι Μέλος σε έναν από τους πιο δυναμικούς και δραστήριους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας.

Ο ΣΕΒΤ εκπροσωπεί το 85% στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Μέλη του είναι Κλαδικοί Σύνδεσμοι (όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ζυμαρικών, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και άλλοι), αλλά και ατομικά πολλές επιχειρήσεις του Κλάδου των Τροφίμων. Από τον κλάδο των αλιευμάτων Μέλη είναι μόνο οι Kalimanis Dardanel και Paliria.

Αποστολή του ΣΕΒΤ, ως φορέα που εκπροσωπεί την οργανωμένη Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών και εκφράζει τη σύγχρονη επιχείρηση, είναι η ανάπτυξη και διατήρηση ενός περιβάλλοντος ευνοϊκού για τον κλάδο και ελκυστικού για τις επενδύσεις μέσα στο οποίο όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους, μπορούν να αναπτυχθούν και να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών και της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα ανταγωνίζονται αποτελεσματικά με σκοπό τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Το έργο του ΣΕΒΤ στηρίζεται σε επιστημονικές έρευνες (έχει Επιστημονική Επιτροπή), αξιόπιστη διαχείριση δεδομένων και αποτελεσματική επικοινωνία εντός του κανονιστικού πλαισίου της ΕΕ. Ο ΣΕΒΤ έχοντας ως προτεραιότητα τα Μέλη του θέτει στην πρώτη θέση την ασφάλεια των τροφίμων, την ποιότητα, τη διατροφή και υγιεινή διαβίωση, την ανταγωνιστικότητα, την έρευνα και ανάπτυξη, την καινοτομία και την αειφορία.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ