Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Γ.Ε.Α.: Στις 30 και 31 Μαρτίου το «1ο Σεμινάριο Κλασικού Χορού»

- Advertisement -spot_img

Η Σχολή Κλασικού & Σύγχρονου Χορού της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου διοργανώνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 το «1ο Σεμινάριο Κλασικού Χορού».

Το Σεμινάριο θα παραδώσει ο χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκος Μοσχής και απευθύνεται σε χορευτές και χορεύτριες 11 ετών και άνω, σε μέλη και μη της Σχολής.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Σεμιναρίου έχει ως εξής: 

Αρχάριο επίπεδο(11-14 ετών): Σάββατο & Κυριακή 10π.μ.-11:30 π.μ

Προχωρημένο επίπεδο (15-άνω): Σάββατο & Κυριακή 12μ.μ- 1:30 μ.μ

Για πληροφορίες σχετικά με κράτηση θέσης και το κόστος συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη διευθύντρια της Σχολής κα Βάνα Ράπτη (τηλ. 6932103006).

Σε όσους λάβουν μέρος στο Σεμινάριο θα δοθεί σχετική βεβαίωση συμμετοχής.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτοβουλία της Σχολής Κλασικού & Σύγχρονου Χορού της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, μέσω της οποίας επιδιώκεται αφενός η προώθηση και ορθή εκμάθηση του Κλασικού Χορού, αφετέρου η αποκόμιση για τους συμμετέχοντες σπάνιων εμπειριών μέσω της επαφής με έναν κορυφαίο χορευτή και καθηγητή.

Βιογραφικό Νίκου Μοσχή:

Γεννήθηκε στη Ρόδο. Ξεκίνησε χορό σε ηλικία δεκαεννέα ετών στη Σχολή Χορού της Έλλης Παρασκευά, ενώ είχε υπάρξει χορευτής παραδοσιακών χορών και αθλητής στίβου. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη», λαμβάνοντας δίπλωμα χορευτή και καθηγητή χορού (2000). Συνεργάστηκε με ομάδες χορού όπως η «Σχεδία» και η «Όψη», συμμετείχε σε φεστιβάλ και Mήνες χορού (1996-1998) και συνεργάστηκε με θέατρα όπως το Εθνικό Θέατρο σε παραγωγές μιούζικαλ. Χόρεψε με την ομάδα χορού της Νίκης Κονταξάκη (1998-2000), συμμετείχε σε οπερέτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ το 2005 έγινε μέλος του Corps de ballet της ΕΛΣ. Έχει συμμετάσχει σε έργα όπως «Η λίμνη των κύκνων», «Ο καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» κ.ά. και σε έργα μοντέρνου και σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι Φρέντερικ Άστον, Βλαντίμιρ Βασίλιεφ, Ίγκορ Ζελένσκι, ΙρέκΜουχαμέντοφ κ.ά. Συμμετείχε στο μπαλέτο Ζορμπάς σε χορογραφία Λόρκα Μασσίν, που περιόδευσε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 1997 διδάσκει κλασικό χορό και χορογραφεί.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ