Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι τράπεζες οφείλουν να μην παρακρατούν τα χρήματα από τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις

- Advertisement -spot_img

Δήλωση Προέδρου Ε.Ε.Α και Επίτιμου Διδάκτορα ΠΑ.ΠΕΙ. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

“Στην πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε την χώρα προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές όλοι οφείλουν να συμπαρασταθούν και να συνδράμουν στην στήριξη των πολιτών που επλήγησαν.
Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συνταχθούν κράτος, κάθε αρμόδιος φορέας, και σαφώς και τα τραπεζικά ιδρύματα.
Δε μπορεί σήμερα με τις καταγεγραμμένες καταστροφές να υπάρχουν πρακτικές που ορθώνουν νέα εμπόδια και κάνουν ακόμα πιο τραγικές τις συνθήκες των πληγέντων. Είναι υποχρέωση όλων να στηρίζουν τους πολίτες να ορθοποδήσουν.
Το κράτος αποζημιώνει μέσα από τους μηχανισμούς του ενώ και οι ασφαλιστικές εταιρείες καταβάλλουν αποζημιώσεις σε όσες περιπτώσεις υπάρχουν ασφαλιστικά συμβόλαια.
Οι αποζημιώσεις αυτές σύμφωνα με τον νόμο καταθέτονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Ωστόσο εάν υπάρχουν άλλες ανοικτές υποχρεώσεις -οφειλές- των δικαιούχων ΔΕΝ θα πρέπει οι τράπεζες να προχωρούν σε παρακράτηση αυτών των αποζημιώσεων.
Να τις χαρακτηρίσουν ως “ακατάσχετες”.

Καλούνται εκ των έκτακτων συνθηκών και τα τραπεζικά ιδρύματα να λάβουν αυτή την ενιαία απόφαση και να αφήσουν τους πολίτες να εισπράττουν τις αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Διότι εάν ακολουθήσουν την τακτική της κατάσχεσης αυτών των ποσών τότε θα εντείνουν την ασφυξία των ανθρώπων.
Είναι χρέος μας να συμπαρασταθούμε όλοι με κάθε τρόπο στην ταχεία ανάταξη των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών που υπέστησαν καταστροφές και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που θα αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και πολιτεία την κάλυψη του κινδύνου από Φυσικές Καταστροφές”.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ