Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

«Εργοδοτικό έγκλημα στο εργοτάξιο της Λεπενούς», λέει το ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας

- Advertisement -spot_img

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας για το τραγικό συμβάν στο εργοτάξιο παραγωγής πίσσας στη Λεπενού, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας εργαζόμενος 52 ετών.

«Απαιτούμε την άμεση και ολοκληρωμένη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο να θρηνούμε σήμερα ήδη έναν νεκρό συνάδελφο μας και την πλήρη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Η ανακοίνωση:

«Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει με αγανάκτηση το εργοδοτικό έγκλημα που συνέβη το πρωί της Τρίτης 25/6 στο εργοτάξιο πίσσας, στην Λεπενού Αγρινίου. Ήδη ένας εργάτης έχει χάσει τη ζωή του, ενώ υπάρχουν και άλλοι τραυματίες.

Αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο πως όσο μεγαλώνει η εντατικοποίηση της δουλειάς, η υπερεκμετάλλευση, η μείωση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους, για να φουσκώνουν τα κέρδη των βιομηχάνων και κατασκευαστικών εταιριών, πάντα κάτω από τη στήριξη και την ανοχή των κρατικών μηχανισμών, τόσο η λίστα των εργατικών ατυχημάτων και θανάτων θα μεγαλώνει.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες του υπουργείου Εργασίας και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων που έχουν διαλύσει την Επιθεώρηση Εργασίας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Απαιτούμε την άμεση και ολοκληρωμένη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο να θρηνούμε σήμερα ήδη έναν νεκρό συνάδελφο μας και την πλήρη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών!»

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ