Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου, οι αιτήσεις εγγραφής στο Εσπερινό Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Αγρινίου

- Advertisement -spot_img

Από τη Διεύθυνση του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου ανακοινώνεται ότι έως τις 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη του Εσπερινού Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Αγρινίου, θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Αγρινίου θα είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να κάνουν την εγγραφή τους στο σχολείο μας την

 • Τετάρτη 03/07/2024, απογευματινές ώρες 18:30 – 21:30,

 • Πέμπτη 04/07/2024 πρωινές ώρες (08:30-13:00).

Το Εσπερινό Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Αγρινίου θα είναι ανοικτό τους μήνες

Ιούλιο – Αύγουστο κάθε Πέμπτη πρωινές ώρες (08:30-13:00)

_____________________________________________________________________

Λίγα λόγια για το Εσπερινό Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Αγρινίου

Το Εσπερινό Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αγρινίου λειτουργεί για 30 συναπτά έτη από το 1993 έχοντας φιλοξενήσει στις τάξεις του εκατοντάδες μαθητές.

Πολλοί από αυτούς όχι μόνο αποφοίτησαν επιτυχώς αλλά κατάφεραν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το σχολείο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου στην οδό Ρήγα Φεραίου 36 (γωνία με Φιλελλήνων).

Το ωράριο λειτουργίας είναι 7:00 με 10:35 μ.μ. (πεντάωρο πρόγραμμα) και λειτουργούν όλες οι τάξεις του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου.

Η ύλη των μαθημάτων είναι η ίδια με αυτή των ημερήσιων.

Ποιοι μπορούν να φοιτήσουν στο Εσπερινό Σχολείο;

Όλοι οι ενήλικες εργαζόμενοι και μη και όσοι ανήλικοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και εργάζονται ή απασχολούνται σε οικογενειακές επιχειρήσεις.

Τι γίνεται με τους μαθητές που κατοικούν εκτός της πόλης του Αγρινίου;

Η πολιτεία θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ολοκληρώσουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση τους έχει μεριμνήσει να μεταφέρονται δωρεάν όσοι κατοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 χλμ από το σχολείο, είτε με ναυλωμένα ταξί είτε αποζημιώνοντας τους ενδιαφερόμενους σε περίπτωση μετακίνησης τους με ίδια μέσα.

Για ποιους λόγους ένας ανήλικος εργαζόμενος να επιλέξει το Εσπερινό Γενικό Λύκειο;

 • Πρώτον για το ωράριο ( 7:00 μ.μ. – 10:35 μ.μ.) που σε συνδυασμό με το αυξημένο όριο των 130 απουσιών (δηλαδή 26 ημέρες τουλάχιστον) δεν εξαντλεί τον νεαρό εργαζόμενο.

 • Δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος είναι η δυνατότητα εισαγωγής -μέσω Πανελλαδικών- στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το ειδικό ποσοστό των εσπερινών γενικών λυκείων, με βάσεις πολύ χαμηλότερες από κάθε άλλο τύπο σχολείου.

 • Να σημειωθεί εδώ ότι πολλές υψηλόβαθμες σχολές όπως οι ιατρικές δεν είχαν κάποιες χρονιές εισακτέους με το ειδικό ποσοστό των Εσπερινών Γενικών Λυκείων διότι δεν υπήρχε ενδιαφερόμενος που να έπιανε την ΕΒΕ (περίπου 13970 μόρια).

 • Πρέπει να διευκρινιστεί ωστόσο, πως για να έχει ο μαθητής το δικαίωμα συμμετοχής σε πανελλήνιες με το ποσοστό των Εσπερινών ΓΕΛ είναι αναγκαία η φοίτηση του από την Α’ Λυκείου (έστω και με μετεγγραφή – το αργότερο στις 20 Ιανουαρίου του τρέχοντος σχολικού έτους)

Δυστυχώς η προκατάληψη και η ελλιπής ενημέρωση αφήνουν πολλές φορές το Εσπερινό Γενικό Λύκειο έξω από τις προτιμήσεις πολλών ανηλίκων που επιθυμούν ή χρειάζεται να εργαστούν. Στερούνται έτσι την ευκαιρία να προχωρήσουν με τις σπουδές τους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες.

Για ποιους λόγους ένας ενήλικος να επιλέξει το Εσπερινό σχολείο;

 • Για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, που για κάποιους -προσωπικούς ή οικογενειακούς- λόγους διέκοψε. Θα αποκτήσει έτσι ένα απολυτήριο Γυμνασίου ή και Λυκείου που θα χρησιμοποιήσει ως επαγγελματικό εφόδιο είτε για αναζήτηση εργασίας -εάν είναι άνεργος είτε για αναβάθμιση της εργασιακής του κατάστασης εάν εργάζεται ήδη.

 • Γιατί δίνεται και στον ενήλικο η δυνατότητα εισαγωγής -μέσω Πανελλαδικών- στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το ειδικό ποσοστό των εσπερινών γενικών λυκείων, με βάσεις πολύ χαμηλότερες από κάθε άλλο τύπο σχολείου. Μάλιστα, αν ο ενήλικος είναι άνω των 25 ετών, δεν υποχρεούται να έχει φοιτήσει σε εσπερινό από την Α΄ Λυκείου για να έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε πανελλήνιες με το ποσοστό των Εσπερινών ΓΕΛ.

 • Να μην ξεχνάμε επίσης, πως η δίψα για γνώσεις δεν σταματά με την ενηλικίωση.

Πώς μπορεί κάποιος να εγγραφεί στο Εσπερινό σχολείο;

 • Για το Γυμνάσιο δεν χρειάζεται ηλεκτρονική εγγραφή, αρκεί μία αίτηση στο σχολείο.

 • Για το Λύκειο ισχύει ότι και για τα ημερήσια, δηλαδή πρέπει να γίνει ηλεκτρονική εγγραφή του μαθητή μέσω της ιστοσελίδας: e-eggrafes.minedu.gov.gr.

 • Οι μετεγγραφές είναι ανοιχτές από όλους τους τύπους σχολείων.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και πιο λεπτομερή ενημέρωση καλέστε στο τηλέφωνο 2641058280 (Ιούλιο –Αύγουστο κάθε Πέμπτη πρωινές ώρες 08:30-13:00)

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

https://blogs.sch.gr/gymesagr/

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ