Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Εγγραφές έως τις 30 Απριλίου 2022 για τις εισαγωγικές εξετάσεις και εξετάσεις υποτροφιών για την Α΄ Γυμνασίου

- Advertisement -spot_img

Πιστό στον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα και στην προσπάθειά του να προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε μαθητές με περιορισμένα οικονομικά μέσα, το Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει και φέτος ένα σημαντικό αριθμό υποτροφιών σε παιδιά από όλη την Ελλάδα. Οι υποτροφίες αφορούν μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου, στην Α΄ Λυκείου και στο Πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου / ΙΒ Diploma Programme.

Έως τις 30 Απριλίου 2022 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις και τις εξετάσεις υποτροφιών για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι εξετάσεις είναι κοινές για όλους τους μαθητές και μαθήτριες είτε εξαρτούν τη φοίτησή τους από κάποια υποτροφία είτε όχι. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στη χρήση της γλώσσας – ελληνικής και αγγλικής – και της απλής μαθηματικής σκέψης.

Διαθέσιμες υποτροφίες

Όλοι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, με βάση την επίδοσή τους στη γραπτή δοκιμασία, να διεκδικήσουν είτε υποτροφίες διδάκτρων (15%-100%) που συνεκτιμούν επίδοση και οικογενειακό εισόδημα του μαθητή/της μαθήτριας, είτε τιμητικές υποτροφίες (έκπτωση 10% επί των διδάκτρων), ανεξαρτήτως εισοδήματος, βάσει της ακαδημαϊκής τους επίδοσης στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Για την Α΄ Γυμνασίου

Ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός θα διαθέσει φέτος τουλάχιστον 30 πλήρεις ή/και μερικές υποτροφίες σε παιδιά που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 στην Α΄ Γυμνασίου. Συγκεκριμένα:

Υποτροφίες διδάκτρων 100% σε τουλάχιστον τέσσερις (4)μαθητές/τριες

Υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων από 75% έως 100% σε τουλάχιστον έξι (6) μαθητές/τριες

Υποτροφίες διδάκτρων 75% σε τουλάχιστον τρεις (3) μαθητές/τριες

Υποτροφίες διδάκτρων 15% έως 50% σε τουλάχιστον εννέα (9) μαθητές/τριες

Τιμητικές υποτροφίες 10% στους οκτώ (8) πρώτους σε βαθμολογία μαθητές ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Μαΐου 2022. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 30 Απριλίου 2022.

Εξετάσεις Υποτροφιών στην Περιφέρεια για υποτροφίες διδάκτρων με διαμονή στο οικοτροφείο

To Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει φέτος τέσσερις (4) πλήρεις υποτροφίες σε μαθητές/τριες της ΣΤ ΄Δημοτικού από τους νομούς των περιφερειών Κεντρικής, Ανατολικής & Δυτικής Μακεδονίας και τον νομό Αρκαδίας, και έως δύο (2) υποτροφίες από την υπόλοιπη Ελλάδα προκειμένου να φοιτήσουν στο Κολλέγιο Ανατόλια (Γυμνάσιο και Λύκειο) από το σχολικό έτος 2022. Οι πλήρεις υποτροφίες καλύπτουν και τη διαμονή στο οικοτροφείο του σχολείου στη Θεσσαλονίκη.

  • Οι εξετάσεις υποτροφιών για τους υποψήφιους από την Ανατολική Μακεδονία θα διεξαχθούν στις 4 Ιουνίου 2022, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας.

  • Οι εξετάσεις υποτροφιών για τους υποψήφιους από τη Δυτική Μακεδονία θα διεξαχθούν στις 4 Ιουνίου 2022, στην Καστοριά.

Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 31 Μαΐου 2022.

  • Οι εξετάσεις υποτροφιών για τους υποψήφιους από την Κεντρική Μακεδονία θα διεξαχθούν στις 7 Μαΐου 2022, στο Κολλέγιο Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη.

Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 30 Απριλίου 2022. Οι εξετάσεις αυτές απευθύνονται και στους υποψηφίους από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Διαγωνισμός Υποτροφιών για την Α΄ Λυκείου (έως 4 υποτροφίες)

Το Κολλέγιο Ανατόλια δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε νέους μαθητές και μαθήτριες που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου να διεκδικήσουν υποτροφίες που καλύπτουν ως το 50% του κόστους των διδάκτρων φοίτησης. Οι υποτροφίες απονέμονται μέσα από μια διαδικασία εξετάσεων και συνεντεύξεων. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 20 Μαΐου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών Κολλεγίου Ανατόλια, τηλ. 2310 398 203/317, email: enroll@anatolia.edu

Εξετάσεις εισαγωγής και Υποτροφιών για το Πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου / ΙΒ Diploma Programme

Τουλάχιστον δέκα (10) υποτροφίες, μερικές και ολικές, θα προσφέρει φέτος το Πρόγραμμα του Πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου / ΙΒ Diploma Programme του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι εξετάσεις εισαγωγής και υποτροφιών θα πραγματοποιηθούν στις 7 Μαΐου 2022. Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 6 Μαΐου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες: Άννα Πετμεζά, Διευθύντρια Προγράμματος, 2310 398 296, ib@anatolia.edu.gr

Πληροφορίες και αιτήσεις για την εγγραφή στις εξετάσεις και τη δυνατότητα απονομής υποτροφιών: anatolia.edu.gr/entrance

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών έλαβε τη σημερινή του μορφή τη δεκαετία του ΄60, και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί σχεδόν 2.000 υποτροφίες σε παιδιά από όλη την Ελλάδα. Το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί για υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης τα τελευταία πέντε (5) χρόνια, για μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια και σπουδαστές του ACTAmerican College of Thessaloniki, έχει ξεπεράσει τα 13 εκ. δολάρια.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ