Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Έναρξη εγγραφών στη Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας

- Advertisement -spot_img

Ξεκινούν από την επόμενη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023, και διαρκούν έως την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, οι εγγραφές για το τρέχον σχολικό έτος 2023-2023 στη Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας (μπάντα-ορχήστρα). Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να προσέρχεται στα γραφεία της Φιλαρμονικής (Κτίριο πρώην Πίκπα – Πλατεία Λέκκα. Υπεύθυνος εγγραφών: Αρχιμουσικός Γεώργιος Τσόγκας. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6980107228) καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 17.00 έως 19.00 προκειμένου να υποβάλει αίτηση εγγραφής.
Τα όργανα που θα διδάσκονται και μπορεί κάποιος να επιλέξει για εκμάθηση είναι τα ακόλουθα: Ευφώνιο, Κλαρινέτο, Τούμπα, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Φλάουτο και Κρουστά, ενώ βεβαίως διδάσκεται και Θεωρία της Μουσικής
Επίσης, για πρώτη φορά, η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει πως από τον Ιανουάριο του 2024 θα ξεκινήσουν εγγραφές ενηλίκων (ηλικίες 30 έως 60 ετών) ώστε να δημιουργηθεί και τμήμα που θα στελεχώνεται από ανθρώπους που αγάπησαν τη μουσική αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να λάβουν την εκπαίδευση που θα ήθελαν σε αυτή.
Η παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αμφιλοχίας αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός και ταυτόχρονα ένα θεσμό που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της ανιδιοτελούς προσφοράς του Δήμου απέναντι στους δημότες. Οι επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια την καθιστούν ως το πιο ζωντανό κύτταρο πολιτισμού του Δήμου μας.
Το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας τον Ιούλιο του 2023 με συμμετοχή κορυφαίων φιλαρμονικών από όλη την Ελλάδα, ήταν μια τρανή απόδειξη της προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων ώστε ο Δήμος μας να γίνει το επίκεντρο σπουδαίων μουσικών γεγονότων. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή της Φιλαρμονικής σε όλες τις πολιτιστικές, θρησκευτικές – και όχι μόνο – εκδηλώσεις, αποδεικνύεται ξεκάθαρα η εικόνα ενός Δήμου που ενδιαφέρεται και μεριμνά για τον πολιτισμό σε όλα τα επίπεδα. Η εν λόγω προσφορά του απέναντι στους δημότες είναι μεγάλης σημασίας, εφόσον δίνει την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να μάθουν ένα μουσικό όργανο, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά στο ελάχιστο, και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις, οι οποίες μπορούν να τα βοηθήσουν ακόμα και στην μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ