Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΕΛΟΠΥ: Τρείς υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

- Advertisement -spot_img

Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες αριστείας της ΕΛΟΠΥ στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεσογειακή Υδατοκαλλιέργεια» του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

  • Η υδατοκαλλιέργεια είναι γυναικεία υπόθεση, απονέμονται οι τρεις πρώτες μεταπτυχιακές υποτροφίες αριστείας της ΕΛΟΠΥ σε φοιτήτριες
  • Το μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας» του ΠΘ, εξασφαλίζει ακαδημαϊκή κατάρτιση, επιστημονική καταξίωση, επαγγελματική σταθερότητα

Πιστή στο όραμα της να προσελκύσει περισσότερο νέους και νέες στον κλάδο της Υδατοκαλλιέργειας, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) έχει θεσμοθετήσει τρεις ετήσιες υποτροφίες αριστείας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας» στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση στο Βόλο, εκπροσωπώντας την ΕΛΟΠΥ, η Ισμήνη Μπογδάνου (Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων) και η Κατερίνα Λύτρα (Διευθύντρια Τεχνικής Επιτροπής), απένειμαν τις τρεις πρώτες υποτροφίες αριστείας στις φοιτήτριες Ευαγγελία Δρακάκη, Χρυσάνθη Νικολουδάκη και Ευφροσύνη Τζαβέλα που ολοκλήρωσαν με άριστα το Πρόγραμμα με σκοπό να ενταχθούν επαγγελματικά στο δυναμικό, εξωστρεφή και σταθερά αναπτυσσόμενο κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Την εκδήλωση προλόγισαν οι Διευθύντριες του Προγράμματος, καθηγήτριες Δρ. Παναγιώτα Παναγιωτάκη και Δρ. Έλενα Γκολομάζου.

Στο χαιρετισμό της η Ι. Μπογδάνου ανέφερε: «…Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, δεσμεύεται να στηρίξει διαχρονικά την προσπάθεια σας με υποτροφίες και εργασία. Κάνουμε την αρχή σήμερα στο Ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 και ανακοινώσαμε ήδη τις τρεις υποτροφίες αριστείας σε σπουδαστές και σπουδάστριες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Υδατοκαλλιέργειας το 2023 – 2024. Είμαστε περήφανες για εσάς και σας ευχαριστούμε για την αφοσίωση σας, τη σκληρή δουλειά, τα ξενύχτια, τις θυσίες, την υπομονή και την επιμονή που επιδείξατε όλα τα φοιτητικά σας χρόνια. Χαιρόμαστε που διακρίνονται οι γυναίκες σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο, τις χρειαζόμαστε, αντιπροσωπεύουν την ελληνική κοινωνία, την κοινωνία ισότητας και συμπεριληπτικότητας, που αλλάζει, προοδεύει, εκσυγχρονίζεται…»

Στην εκδήλωση, βραβεύτηκε επίσης η κυρία Κατερίνα Λύτρα για την πολυετή συνεισφορά της στην ανάπτυξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece 

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece έχουν απαράμιλλη φρεσκάδα, υπέροχη γεύση, εξαιρετική ποιότητα και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη διαυγή θάλασσα της χώρας μας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ