Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε δίκτυο σχολείων και ομώνυμο μαθητικό μαθηματικό συνέδριο με τίτλο: “Μαθηματικές προ(σ)κλήσεις στον 21ο αιώνα”

- Advertisement -spot_img

Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ03 (Μαθηματικών) Αχαϊας Δρ. Αθανασία Μπαλωμένου και το Παράρτημα Αχαϊας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών και σε συνεργασία με τα παραρτήματα Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας της Ε.Μ.Ε., διοργανώνουν σε περιφερειακό επίπεδο Δίκτυο σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ομώνυμο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο με τίτλο: «Μαθηματικές προ(σ)κλήσεις στον 21ο αιώνα» για τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Οι σχολικές μονάδες που θα συμμετάσχουν με ομάδες μαθητών στο Δίκτυο θα εκπονήσουν ερευνητικές εργασίες με θέμα τα μαθηματικά. Τις ερευνητικές αυτές εργασίες των ομάδων μαθητών θα υποστηρίζουν 1-3 εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου (εκ των οποίων ένας τουλάχιστον θα είναι μαθηματικός). Η παρουσίαση θα γίνει από τους μαθητές στο υβριδικό Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών στις 20 και 21 Απριλίου 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί Β/θμιας εκπαίδευσης δύνανται να λάβουν μέρος με τις ομάδες τους με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Α). Παρουσίαση εργασίας από μαθητές (διάρκειας 5-10 λεπτών)

Β). Παρουσίαση εργασίας με μορφή αφίσας (poster).

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν στο συνέδριο υποστηρίζοντας μέχρι δύο ερευνητικές εργασίες ανά εκπαιδευτικό σε ισάριθμες ομάδες μαθητών τους. Οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν αρχικά σε ενημερωτική ημερίδα όπου θα αναλυθούν οι στόχοι του δικτύου, καθώς και η πορεία λειτουργίας του μέχρι τη διεξαγωγή του Μαθητικού Μαθηματικού Συνεδρίου. Θα ακολουθήσουν δύο ενδιάμεσες εξ αποστάσεως συναντήσεις των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών με την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του Δικτύου ώστε να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν απορίες ή προβλήματα που τυχόν ανακύψουν. Η ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι: https//1omathetikomathematikosynedrio.webnode.gr/.

Όποιοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή (όσο το συντομότερο) στο παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας στα εξής τηλέφωνα:

Πρόεδρος : Γεράσιμος Καλαμπαλίκης – 6977152995

Αντιπρόεδρος : Αλέξης Μαστρογιάννης – 6947702780

Γ. Γραμματέας: Αναστασία Αρκουμάνη – 6939820122

Ο Πρόεδρος

  Γεράσιμος Καλαμπαλίκης

Η Γενική Γραμματέας

Αναστασία Αρκουμάνη

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ