Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου!

- Advertisement -spot_img

Με μεγάλη λαμπρότητα και μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου του Εκπολιτιστικού Ομίλου, στο Θέρμο. Τα εγκαίνια συμπίπτουν με την συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ίδρυση του Εκπολιτιστικού Ομίλου στο Θέρμο και ικανοποιούν ένα πάγιο αίτημα των μελών του Ομίλου αλλά και των κατοίκων οι οποίοι αγκάλιασαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και πέτυχαν μαζί με το Δ.Σ. αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Ο Όμιλος πλέον στεγάζεται σε ένα τεράστιο χώρο για τα δεδομένα της περιοχής, στο κτίριο του Αγροτικού Συλλόγου Η Ένωση που ευγενώς παραχωρήθηκε δια του Προέδρου της Θωμά Κουτσουπιά ο οποίος έτυχε ιδιαιτέρων ευχαριστιών από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Δημάκη Γεώργιο. Στους χώρους του Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου φιλοξενείται πλέον το Βεστιάριο με πάνω από εκατό (100) σπάνιες φορεσιές, η Θεατρική Ομάδα, η εκμάθηση χορών ενώ η αίθουσα συνεδριάσεων μπορεί να φιλοξενήσει 150 περίπου θεατές.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αρχιμανδρίτη κ. Θεόκλητο Ράπτη οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού και από τον πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Λάμπο . Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την πραγματοποίηση του έργου και ο οποίος συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για να έχει ο Ε.Ο.Θ. σύγχρονες εγκαταστάσεις και χρηστικές για την επίτευξη των στόχων του. Η Δημοτική αρχή θα είναι δίπλα στον Ε.Ο.Θ. με την στήριξη των εκδηλώσεων και των πολιτιστικών δράσεων του Ομίλου και την παροχή πόρων για την δημιουργία επιπλέον νέων φορεσιών κατέληξε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Σπύρος Κωνσταντάρας. Στην εκδήλωση που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία παρέστησαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Λίνος Μπλέτσας, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος εκ νέου κ. Κωστακόπουλος Χρήστος και η Αλεξάνδρα Λάππα διευθύντρια κέντρου σπουδών και υποψήφια περ. σύμβουλος. Επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Κωστακόπουλος Νίκος, οι αντιδήμαρχοι Κότσαλος Κώστας, Στάμου Σοφία, Παπαθανασόπουλος Κώστας και Μυζήθρας Γιώργος, η κ. Σοφία Υφαντή πρόεδρος του ΙΔΕΑΠ , ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου και πρόεδρος της Εταιρείας φίλων Μουσείου και αρχαιολογικού χώρου κ. Γιώργος Χριστόπουλος και πλήθος κόσμου.

Το λόγο πήρε στο τέλος ο πρόεδρος του Ομίλου Δημάκης Γεώργιος ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στα μέλη του Ομίλου Πέρσα Σαγώνα, Χριστοπούλου Αγγελική, Βασίλη Μητσόπουλο και Λάμπρο Μπαμπάτσικο, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Κωσταντάρα Σπύρο, τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Θωμά Κουτσουπιά και όλους όσους συνεισέφεραν με οποιονδήποτε τρόπο στην δημιουργία του έργου, τους επαγγελματίες, τους γονείς, τα παιδιά, τους κατοίκους της περιοχής και όλους όσους διαχρονικά βοήθησαν στους σκοπούς του Ομίλου. Τόνισε δε καταλήγοντας στην ομιλία του ότι ο Όμιλος είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα των Πολιτιστικών Σωματείων του Υπουργείου Πολιτισμού και πλέον συμμετέχει ως πρεσβευτής της περιοχής μας σε κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα είπε εγκαινιάσαμε και παραδώσαμε στους κατοίκους του Θέρμου στα παιδιά μας ένα πολιτιστικό Κέντρο που ήταν όνειρο ζωής για τον Όμιλο εδώ και 70 χρόνια, έναν χώρο ικανό να φιλοξενήσει πολύπλευρες εκδηλώσεις στο χώρο του πολιτισμού και όχι μόνο.

Τους καλεσμένους ξενάγησε στον χώρο του Πολιτιστικού – Πνευματικού κέντρου ο χοροδιδάσκαλος καθηγητής Φ.Α. Βασίλης Τριανταφύλλου.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ