Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον ΕΟΔΥ για την παροχή βοήθειας σε Ουκρανούς πρόσφυγες

- Advertisement -spot_img

Ο Ουκρανικός λαός εδώ και αρκετούς μήνες δοκιμάζεται από πρωτόγνωρες αντιξοότητες λόγω του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου. Ουκρανοί πολίτες αιτούντες άσυλο (κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι), προσέφυγαν στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή προσωρινής προστασίας.

Ο οργανισμός ‘’Συνέλευση ειρήνης και δημιουργικότητας’’, που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της κοινότητας μεταναστών από την Ουκρανία, ευχαρίστησε την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την παροχή ιατρικής φροντίδας και φιλοξενίας στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Μεταναστών στις Σέρρες. Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μέσω του προγράμματος PHILOS και το τμήμα Μετακινούμενων Πληθυσμών, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε δομές προσφύγων-μεταναστών σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις Σέρρες το οποίο αποτελείται από ιατρούς, μαία, διερμηνέα και ψυχολόγους παρέχει καθημερινή φροντίδα στους Ουκρανούς διαμένοντες οι οποίοι ανέρχονται σε 15 άτομα. Από την αρχή της Ουκρανικής κρίσης το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις Σέρρες έχει περιθάλψει συνολικά 100 Ουκρανούς πολίτες. Οι Ουκρανοί διαμένοντες στο ΚΦΠΜ Σερρών αντιμετωπίζουν σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας. Ο ΕΟΔΥ συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Υγείας Σερρών με σκοπό να παρέχεται η απαραίτητη ιατρική φροντίδα σε όλους τους διαμένοντες στη δομή.

O σκοπός του ΕΟΔΥ είναι η παροχή υπηρεσιών, που συμβάλλουν στην προστασία και βελτίωση της υγείας και την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού ενισχύοντας την ικανότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ιδιαιτέρως των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών κατά της ανθρώπινης υγείας από μεταδοτικά νοσήματα μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των κινδύνων, αναφοράς και κατάθεσης επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων και μέτρων παρέμβασης.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ