Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο από το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

- Advertisement -spot_img

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Γιάννη Κουτσοθεόδωρου σήμερα, Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, από τις κοινωνικές δομές του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου μοίρασαν φυλλάδια που διέθεσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε δημότες, παραγωγούς και καταστηματάρχες στη λαϊκή αγορά και στο κέντρο της πόλης ενημερώνοντας για την αναγκαιότητα της πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της αποτελεσματικής θεραπείας και μεταφέροντας το μήνυμα ότι η πρόληψη πρέπει να γίνει η συνήθεια που σώζει ζωές.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου, 1 στα 5 άτομα αναπτύσσει καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ περισσότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι επιβιώνουν 5 χρόνια μετά την αρχική διάγνωση.

Δήλωση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Γιάννη Κουτσοθεόδωρου:

«Όλοι οι δημότες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Βοήθεια στο Σπίτι, θα βρίσκονται πάντα δίπλα τους και θα αποτελούν πραγματικούς συμμάχους τους στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινότητας. Σήμερα, εστιάσαμε την προσοχή μας στο σοβαρό ζήτημα του καρκίνου, θέλοντας να μεταφέρουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι η πρόληψη σώζει. Θα συνεχίσουμε τη δράση ενημέρωσης και την ερχόμενη Παρασκευή στη λαϊκή αγορά του Αιτωλικού, θέλοντας να προσεγγίσουμε, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνδημότες μας».

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ