Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Δωρεά 16 δεξαμενών νερού από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ στην ΠΔΕ για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών

- Advertisement -spot_img

Στη δωρεά 15 σιλοφόρων οχημάτων που έχουν μετατραπεί σε δεξαμενές νερού, χωρητικότητας 30 κ.μ. το καθένα καθώς και μίας ανοικτής δεξαμενής νερού, χωρητικότητας 40 κ.μ., για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών ελικοπτέρων προχώρησε σήμερα ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Δρέπανο Αχαΐας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ευχαρίστησε και συνεχάρη την εταιρεία για την προσφορά της, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα πολύτιμο χέρι βοηθείας προς τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και γενικότερα, προς όσους αγωνίζονται για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Οι 16 δεξαμενές θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και με βεβαιότητα, θα πιάσουν τόπο. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με την πυρόσβεση, προκειμένου οι δεξαμενές να τοποθετηθούν σε σημεία επικινδυνότητας και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων. Χρειαζόμαστε την ιδιωτική πρωτοβουλία ως σύμμαχο στην Πολιτική Προστασία και σήμερα έχουμε ένα εξαιρετικό παράδειγμα που εύχομαι να βρει μιμητές».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, υπογράμμισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ για την προσφορά του. Η πυροπροστασία και η πυρόσβεση δεν είναι καθήκον ενός ανθρώπου αλλά καθήκον όλων των πολιτών. Εδώ ενώνουμε δυνάμεις. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο κρατικός προϋπολογισμός, χρειάζεται και η προσφορά των ιδιωτών, η κοινωνική τους ενσυναίσθηση. Και στην περίπτωση αυτή ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ δίνει το παρών». Σημειώνεται ότι στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.
Από τη δική του πλευρά, ο υποστράτηγος Π.Υ., Νίκος Ρουμελιώτης, έκανε λόγο για μία όμορφη πρωτοβουλία και μία έξυπνη και πρακτική ιδέα. «Είναι πραγματικά αυτό που θέλουμε. Είμαστε Σώμα των πράξεων και τα 16 σιλοφόρα φτάνουν σε μια περίοδο που θα πιάσουν τόπο. Βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδο, έχουμε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ν.Φαρμάκης, από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η δωρεά, άμεσα κινητοποιηθήκαμε και συνεργαστήκαμε για το που θα τοποθετηθούν οι δεξαμενές. Ευχαριστούμε όλη την ομάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη και τους τρείς Αντιπεριφερειάρχες. Προχωράμε ένα βήμα παραπέρα».
Επίσης, ο Διευθυντής του εργοστασίου Πατρών της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Περικλόπουλος, αναφερόμενος στη δωρεά του Ομίλου, είπε μεταξύ άλλων: «Ο Όμιλος στέκεται αρωγός στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών που μας απασχολούν και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Άλλωστε για την εταιρεία μας δεν είναι η πρώτη φορά που παρέχει τη δική της βοήθεια στο έργο των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών. Κάθε χρόνο συνεισφέρουμε με όποιο μέσο μπορούμε. Μετασκευάσαμε και προχωρήσαμε στη δωρεά 16 σιλοφόρων για την τροφοδοσία πυροσβεστικών μέσων με στόχο την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών. Δίνω μία ευχή: Να είναι αχρείαστες και να βασιστούμε μόνο στην πρόληψη».
Παρόντες στην εκδήλωση ήσαν επίσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος, Απόστολος Μαρτζάκλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ταξίαρχος, Θεόδωρος Τσάτσαρης, ο Διοικητής του Α’ Αστυνομικού τμήματος Πατρών, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Δημήτρης Διονυσόπουλος, ο Αρχιπύραρχος, Χριστόφορος Μπόκας, Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας , ο Πύραρχος Βασίλης Σολδάτος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας και ο Προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Νίκος Παπαγεωργίου.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ