Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Δήμος Ιωαννιτών: Νέος Δήμαρχος, ο Θωμάς Μπέγκας

- Advertisement -spot_img

Δήμαρχος Ιωαννίνων εκλέγεται ο Θωμάς, ο οποίος στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών επικράτησε του νυν δημάρχου, Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Mε ποσοστό 52,26% έναντι 47,74% και διαφορά σε απόλυτους αριθμούς 1.429 ψήφων, ο Θωμάς Μπέγκας επιστρέφει στο τιμόνι του Δήμου Ιωαννιτών από 1/1/2024.

Προφανώς και δεν αναμενόταν μια εύκολη βραδιά όπως και δεν ήταν, αλλά από νωρίς άρχισε να χτίζεται ένα προβάδισμα που συνεχώς μεγάλωνε στη διάρκεια της ροής και της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων για να φτάσει 1,5 περίπου ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης στην καθαρή διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Το προβάδισμα των 4.243 σταυρών της πρώτης Κυριακής παρ’ότι μαζεύτηκε αρκετά, δεν έκλεισε σαν “ψαλίδα” και η τεράστια αποχή ήταν αυτή που στοίχισε στο δεύτερο ή ευνόησε τον πρώτο – θεωρητικά λέμε πάντα πως η αποχή ευνοεί τον πρώτο…

Πανηγύρια και συγχαρητήρια από τις άλλες παρατάξεις

Στο εκλογικό κέντρο της “Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα” συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να πανηγυρίσει την εκλογή του νέου δημάρχου Θ. Μπέγκα.

Τον νέο Δήμαρχο επισκέφτηκε στο εκλογικό του κέντρο για να τον συγχαρεί από κοντά ο σημερινός του αντίπαλος στην κάλπη Δημήτρης Παπαγεωργίου που τον συνόδευαν μέλη της παράταξής του.

Ο κ. Παπαγεωργίου, με την γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Μπέγκα και στην «Ενότητα Πολιτών» για τη νίκη τους, και δήλωσε πως είναι μια καθαρή νίκη. Τέλος ευχήθηκε να συνεργαστούν όλοι μαζί για το καλό του Δήμου.

Στο νικητή των εκλογών βρέθηκαν για να συγχαρούν και η επικεφαλής της παράταξης “Ιωάννινα_2023” Τατιάνα Καλογιάννη ακολουθούμενη από τους Βασίλη Κοσμά και Σταύρο Παργανά, ο Νίκος Γκόντας επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία” με τους Νίκο Τσόλη, Στέφανο Μάντζιο και Νατάσα Τύρου καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης “Όμορφη Πόλη” Παντελής Κολόκας.

Δήλωση του νέου δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα

“Αγαπημένοι μου συνδημότες, Σήμερα μιλήσατε εσείς. Σήμερα νίκησε ο θετικός λόγος. Νίκησαν οι προγραμματικές μας θέσεις. Νίκησε το καλύτερο ψηφοδέλτιο. Σήμερα αναδείξατε την Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα τη νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων.

Σήμερα με τιμήσατε με την ψήφο σας και μου δώσατε την εντολή να είμαι για τα επόμενα πέντε χρόνια ο δήμαρχος της Ανατολής, του Μπιζανίου, της Παμβώτιδας, του Περάματος, του Νησιού, των Ιωαννίνων.

Του μεγάλου μας δήμου. Μου δώσατε εντολή να είμαι ο δήμαρχος όλων. Κι αυτός θα είμαι.

Ο δήμαρχος για όλους τους δημότες. Με ένα δημαρχείο ανοιχτό. Χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Δέσμευσή δική μου και όλης της παράταξης είναι πως από αύριο κιόλας θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δημιουργήσουμε μέλλον για τον τόπο. Και θα εργαστούμε όλοι μαζί.

Μαζί με εσάς. Μαζί με όλους τους φορείς. Μαζί με όλες τις παρατάξεις που θα συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλοι μαζί θα πάμε τα Γιάννενα εκεί που τους αξίζουν. Με την “Ενότητα των Πολιτών” θα χτίσουμε τα “Νέα Γιάννενα” Και πάλι ευχαριστώ.”

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ