Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δήλωση Γ. Βαρεμένου σε συνέχεια της επίσκεψης της αναπλ. υπουργού Υγείας κας Γκάγκα στο νοσοκομείο Αγρινίου.

- Advertisement -spot_img

Μετά την επίσκεψη της αναπλ. υπουργού Υγείας κας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ο βουλευτής κ. Γ. Βαρεμένος θέτει ορισμένα ερωτήματα, που λογικά έπρεπε να είχαν πάρει απαντήσεις κατά την επίσκεψη.

Τώρα που η κα Γκάγκα διαπίστωσε, όπως είπε, ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο νοσοκομείο με καλές υποδομές και με προσωπικό που το αγαπάει και το πονάει, την ρωτάμε:

1ον: γιατί, ενώ αποχώρησαν 17 γιατροί και απομένουν κενές 25 οργανικές θέσεις, έχουν τοποθετηθεί μόνον δύο νέοι;

2ον: γιατί από τους 25 νοσηλευτές που ζητήθηκαν, οι αρμόδιοι εδέησαν να απαντήσουν θετικά μόνον για τρεις επικουρικούς;

3ον: γιατί δεν λύνονται τα γραφειοκρατικά προβλήματα για την άμεση πρόσληψη της εντατικολόγου που αποδέχθηκε την θέση και, κυρίως, γιατί δεν προκηρύσσονται και οι άλλες θέσεις που είναι αναγκαίες για να λειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου;

4ον: γιατί δόθηκαν μόνον 200.000 € για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το οποίο ξεπερνάει τις 500.000 €, την στιγμή που για την εξαγγελθείσα δημιουργία αιμοδυναμικού τμήματος απαιτούνται άλλες 600.000, σύνολο δηλ. πλέον του 1.000.000 €;

Όσο για τις προθέσεις της κας Γκάγκα για την επίλυση των προβλημάτων, υπενθυμίζω ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες των προθέσεων.

Καλό το τσάϊ και η συμπάθεια, αλλά για να είναι μία επίσκεψη ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή πρέπει να δίνονται λύσεις στα προβλήματα και όχι αυτά να χρονίζουν, επιτείνοντας τον κίνδυνο κατάρρευσης της λειτουργίας του νοσοκομείου.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ