Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

«Δεν υφίσταται θέμα διακοπής λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας», λέει ο Υπουργός Υγείας

- Advertisement -spot_img

«Δεν υφίσταται θέμα διακοπής λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ, αντιθέτως υπάρχει πρόθεση της 6ης ΥΠΕ για την περαιτέρω ενίσχυσή του», απαντά ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, με θέμα «Σε απαξίωση και υπολειτουργία το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και τη Δημόσια Υγεία».

Αναλυτικά η απάντηση του Υπουργού:

«Το ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Αποθεραπείας–Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες» Αμφιλοχίας, που συστάθηκε και λειτουργούσε δυνάμει των διατάξεων των Π.Δ. 364/89 (Α΄162) και 255/1996 (Α΄190), καταργήθηκε ως ΝΠΔΔ και μετονομάστηκε σε Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και εντάχθηκε στο ΓΝ Αγρινίου (ν. 4025/11, άρθρο 11 και ν. 4052/2012, άρθρο 27).

Σύμφωνα με τον Οργανισμό του ΓΝ Αγρινίου, τα ΚΕΦΙΑΠ (Αγρινίου και Αμφιλοχίας) βρίσκονται σε άμεση επιστημονική, νοσηλευτική, εκπαιδευτική και λειτουργική σύνδεση με το ΓΝ Αγρινίου, στο οποίο υπάγονται οργανικά και διοικητικά. Βρίσκονται σε άμεση επιστημονική και εκπαιδευτική διασύνδεση με όλα τα ΚΕΦΙΑΠ της χώρας, καθώς και με το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό, υφίστανται τα ακόλουθα Τμήματα, προσφέροντας υπηρεσίες σε όλες τις ηλικίες (ενήλικες/παιδιά) :

  • Εξωτερικά Ιατρεία Ορθοπεδικού
  • Φυσικοθεραπείες ενηλίκων και παίδων
  • Λογοθεραπείες παίδων και ενηλίκων
  • Κοινωνική Υπηρεσία
  • Νοσηλευτική Υπηρεσία

Η διεπιστημονική ομάδα απαρτίζεται από έναν (1) Ιατρό Ορθοπεδικής, έναν (1) ΤΕ Φυσικοθεραπείας, έναν (1) ΤΕ Λογοθεραπευτών, έναν (1) ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και δύο (2) ΤΕ Νοσηλευτών.

Την λειτουργία του υποστηρίζουν δύο (2) άτομα ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού, ένα (1) άτομο ΔΕ Επιμ. Πρόνοιας, ένας (1) ΥΕ Κλητήρων, τρεις (3) ειδικότητας Νυχτοφυλάκων, εκ των οποίων ο ένας ΔΕ Νυχτοφυλάκων, ο δεύτερος ΥΕ Νυχτοφυλάκων (με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ επικουρικό προσωπικό επικουρικό) και ο τρίτος ΥΕ Νυχτοφυλάκων ΣΟΧ και ένα (1) άτομο προσωπικό καθαριότητας (με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ επικουρικό προσωπικό).

Η νοσολογική κίνηση ανά τμήμα κατά το έτος 2023 εμφανίζεται παρακάτω:

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Κέντρων Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, συστάθηκαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας  42 συνολικά θέσεις ειδικότητας Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4600/2019, εκ των οποίων κατανεμήθηκαν δύο θέσεις στο Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας –Ν.Μ. Αγρίνιου, δυνάμει της υπ΄αρ. Γ2α/35627/3-11-2021 (ΦΕΚ5199/10-11-2021ΤΒ’).

Η μια θέση έχει ήδη καλυφθεί για τις ανάγκες του ΚΕΦΙΑΠ Αγρίνιου και παραμένει κενή μια θέση, η οποία θα δοθεί για έγκριση προκήρυξης το επόμενο διάστημα για τις ανάγκες του ΚΕΦΙΑΠ.

Επιπρόσθετα, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας – Ν.Μ. Αγρινίου, για τη συντήρηση υποδομών του, όπως επισκευή στεγάστρου υποδοχής, επισκευή στέγης, αντικατάσταση τηλεφωνικού κέντρου, ελαιοχρωματισμός εσωτερικών χώρων, στο πλαίσιο των οδηγιών και κατευθύνσεων της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ