Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δάσος Αγίου Χριστόφορου – η ανάσα του Αγρινίου

- Advertisement -spot_img

Ένα δώρο της φύσης για την πόλη του Αγρινίου, με την συμμετοχή του Παπαποστόλη, ιερέα της παλιάς Εκκλησίας του Αγίου Χριστόφορου, ο οποίος φύτεψε χιλιάδες δέντρα και βοήθησε να γιγαντωθεί το δάσος, με την επιφάνεια του να καλύπτει περίπου τα 473 στρέμματα.Ο κόσμος με την σειρά του το αγαπά και το τιμά συχνά με τις βόλτες, την επιμέλεια και την καθαριότητα του.

“Ο Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Φαφούτης ήταν ένας ποιμένας που ασχολήθηκε έντονα και επίμονα με τα προβλήματα της εποχής του. Ο Παπαποστόλης είχε ως πρότυπό του τον Άγιο Χριστόφορο, πολιούχο της πόλεως του Αγρινίου. Με την βοήθεια πολύτιμων συνεργατών και με τις συνεχείς ικεσίες και προσευχές του στον Άγιο Χριστόφορο, κατάφερε να ολοκληρώσει την ανοικοδόμηση του νέου ιερού ναού του Αγίου Χριστοφόρου.

Οι υλικές δυνάμεις του Παπαποστόλη ήταν ανεπαρκείς, όμως ο σεπτός λευίτης ήταν απόλυτα εξοπλισμένος με όνειρα, ψυχικά αποθέματα, ενέργεια και ζήλο για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου οράματος που θα στόλιζε την πόλη του Αγρινίου.

Παράλληλα, με προσωπική εργασία και την βοήθεια της νεολαίας πραγματοποίησε την δενδροφύτευση στην περιοχή κοντά στην εκκλησία του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Παπαποστόλης παρακινούσε τους πολίτες να αγαπούν το δάσος όπως το αγάπησε εκείνος.

Να έχουμε την ευχή του μακαριστού Γέροντα π. Αποστόλου Φαφούτη! “

Κωνσταντίνα Α. Αρκουμάνη

Music: Away-Patrick Patrikios

Επιμέλεια βίντεο: Κωσταρέλλος Βασίλης

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ