Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Ανδρέας Κτενάς: «Το Μεγανήσι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον περιφερειακό σχεδιασμό μας»

- Advertisement -spot_img

Το Μεγανήσι επισκέφθηκε την Τρίτη (7/6/2022) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, προσκεκλημένος του Δημάρχου Μεγανησίου, Παύλου Δάγλα, όπου, σε κλίμα καλής συνεργασίας και φιλικής διάθεσης, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη για τις ανάγκες του νησιού και το σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για το Μεγανήσι, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου, Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και Φορέων του νησιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας ενημερώθηκε λεπτομερώς από το Δήμαρχο και τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και για τα τρέχοντα έργα του Δήμου Μεγανησίου.

Από τη μεριά του ο κ. Κτενάς διαβεβαίωσε τον κ. Δάγλα πως το Μεγανήσι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής, για την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αλλά και τον ίδιο προσωπικά, αναλύοντας τον σχεδιασμό αλλά και τα έργα – δράσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο αίτημα για συντήρηση και βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας υπενθύμισε πως ήδη έγιναν ασφαλτοστρωσείς το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ τον Μάρτη συνεργεία της Π.Ε. Λευκάδας πραγματοποίησαν καθαρισμούς στο οδικό δίκτυο. Μάλιστα ο κ. Κτενάς ανακοίνωσε νέο ασφαλτικό έργο 120.000 ευρώ που εντάχθηκε στο πρόγραμμα αποκλειστικά για το Μεγανήσι, καθώς και την ασφαλτόστρωση του Επαρχιακού Δικτύου από το Κατωμέρι μέχρι το Σπαρτοχώρι, που προβλέπεται στο πλαίσιο του μεγάλου οδικού έργου της Π.Ε. Λευκάδας, ύψους 2.100.000 ευρώ που θα συμβασιοποιηθεί σύντομα.

Επίσης, τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι πρόθυμη να στηρίξει την κατασκευή της Μαρίνας του Αθερινού με το ΕΣΠΑ της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως έχει κάνει ήδη με 2.000.000 ευρώ για την περίπτωση του Κομποστοποιητή.

Σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Κτενάς αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Π.Ε. Λευκάδας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την πιστοποίηση της Ασπρολιάς ως ΠΟΠ/ΠΓΕ, που είναι και το κύριο είδος ελαιόδενδρου στο Μεγανήσι. Επίσης, ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και την ενεργή συμμετοχή της Π.Ε. Λευκάδας και του ίδιου προσωπικά, ώστε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεγανησίου να ενταχθεί σε Πρόγραμμα, και πως ήδη έχει ολοκληρωθεί θετικά η πρώτη αξιολόγηση του φακέλου, από εξωτερικό αξιολογητή του Υπουργείου.

Τέλος, αναφερόμενος στο πολιτιστικό πλούτο του Μεγανησίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας (ΕΦΑΑΙΤΛ) για τη δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού (smart) οδηγού για τα μνημεία του Μεγανησίου, που θα χρηματοδοτηθεί με 35.800 ευρώ από το αποθεματικό της Π.Ε. Λευκάδας, αλλά και τη διοργάνωση μέσα στο καλοκαίρι πολιτιστικής εκδήλωσης στο Μεγανήσι με την Φιλαρμονική Λευκάδας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Μεγανησίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας περιόδευσαν στο Βαθύ, όπου συνομίλησαν με επαγγελματίες και πολίτες.

2022.06.09 @ Ανδρέας Κτενάς: «Το Μεγανήσι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον περιφερειακό σχεδιασμό μας» – Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη με Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους και Φορείς. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Μεγανήσι #Κατωμέρι #ΔήμοςΜεγανησίου #Σύσκεψη #Έργα #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων
- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ