Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Κτενάς: «Με τέσσερα (4) SEATRAC διπλασιάζουμε τις προσβάσιμες παραλίες μας»

- Advertisement -spot_img

Τοποθετούνται SEATRAC σε Γύρα Λευκάδας, Φανάρι Μεγανησίου, Μικρό Γιαλό Πόρου και Λιμνί Λυγιάς

Αυξάνονται σε τέσσερις (4) οι παραλίες σε Λευκάδα και Μεγανήσι, που θα είναι προσβάσιμες για άτομα με αναπηρίες και άτομα με μειωμένη κινητικότητα, κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά την συνεδρίαση της 15ης Mαΐου 2023, αποφάσισε την τοποθέτηση συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα “SEATRAC σε τέσσερις (4) παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν τα δύο (2) SEATRAC που είχαν μπει και πέρσι, στο Λιμνί της Λυγιάς και το Μικρό Γιαλό του Πόρου, συν δύο (2) νέα SEATRAC στις παραλίες Γύρα της Λευκάδας και Φανάρι του Μεγανησίου.

«Αντιλαμβανόμενοι την αυξανόμενη αναγκαιότητα, όπως μας εκφράστηκε επανειλημμένα από συμπολίτες μας, και με απόλυτο σεβασμό του δικαιώματος να απολαμβάνουν όλοι αυτόνομα τη θάλασσα, τηρούμε τη δέσμευσή μας και τοποθετούμε τέσσερα (4) SEATRAC.

Διπλασιάζουμε τον αριθμό των SEATRAC στην Π.Ε. Λευκάδας για τη φετινή περίοδο, καλύπτοντας έτσι τέσσερις (4) διαφορετικές παραλίες των δύο μεγάλων μας νησιών, της Λευκάδας και του Μεγανησίου.

Σε άριστη συνεργασία με τη συνάδελφο Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη, επεκτείνουμε σημαντικά το δίκτυο αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και εμπόδια, κατοίκους ή επισκέπτες.

Για την Περιφερειακή Αρχή η προσβασιμότητα στις θάλασσές μας, αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και αναπόσπαστο συστατικό ενός ποιοτικού τουριστικού προορισμού, όπως είναι τα νησιά μας. Η Π.Ε. Λευκάδας στο πλαίσιο του κοινωνικού και του αναπτυξιακού ρόλου της, στέκεται έμπρακτα δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας και ιδίως των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενας.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ