Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ακόμη μία σύλληψη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για υποθέσεις τηλεφωνικών απατών

- Advertisement -spot_img

Αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκε αφού είχε παραλάβει χρήματα και τιμαλφή από ηλικιωμένο

Η εγκληματική οργάνωση ζητούσε υπέρογκα ποσά από ηλικιωμένους, προκειμένου να βοηθήσουν συγγενικό τους πρόσωπο που δήθεν βρίσκονταν σε δεινή θέση

Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποίησαν χθες (14-02-2024) το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για υποθέσεις τηλεφωνικών απατών.

Υπενθυμίζεται ότι από την ίδια υπηρεσία είχε συλληφθεί προ δύο εβδομάδων για ανάλογες περιπτώσεις μία αλλοδαπή (σχετικό το από 01-02-2024 Δελτίο Τύπου).

Ειδικότερα, στην προκείμενη περίπτωση συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία, τελεσθείσα και σε απόπειρα.

Πιο αναλυτικά, από χθες το πρωί υπήρξε πλήθος καταγγελιών – ηλικιωμένων κυρίως ατόμων – ότι είχαν δεχθεί κλήσεις στο σταθερό τους τηλέφωνο από αγνώστους, οι οποίοι παρίσταναν – κατά περίπτωση – τον αστυνομικό ή τον γιατρό, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, με το γνωστό πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο είτε είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, ώστε να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, είτε είχε πέσει θύμα τροχαίου και απαιτούνταν χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, σύμφωνα με το περιεχόμενο των καταγγελιών, τουλάχιστον δύο γυναίκες προσποιούνταν ότι είναι το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια, προκειμένου να γίνει το αφήγημά τους ακόμη πιο πειστικό.

Κατόπιν των ανωτέρω, συγκροτήθηκαν ειδικές αστυνομικές ομάδες για τη συλλογή πληροφοριών και τον εντοπισμό ατόμων που θα παραλάμβαναν τα χρήματα από άτομα που τυχόν είχαν πειστεί.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ