Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Αγιασμοί σε σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα

- Advertisement -spot_img

Ξημερώματα η Ιεραποστολική ομάδα της Μητροπόλεως Κινσάσας αναχώρησε για να τελέσει τον αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς στα Σχολεία Κάνγκα και Μπαζαγκούγκου. Διήνυσαν 160 χιλιόμετρα. Το χωριό Κάνγκα είναι μέσα στο δάσος. Περάσαμε από πολλά φτωχά χωριά στα οποία οι άνθρωποι μας χαιρετούσαν με αγάπη και εμείς εκτός από την ανταπόδοση του χαιρετισμού τους μοιράσαμε καραμέλες και μπισκότα. Φτάσαμε στην ενορία της Υπαπαντής όπου και το σχολείο ” Άγιος Νεκτάριος “.

Τα παιδιά επειδή δεν έχουν ούτε ένα δολάριο για να πληρώσουν τους δασκάλους, η Ιερά Μητρόπολη μέσω του Ιεραποστολικού συλλόγου ” ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΌΣΤΟΜΟΣ ” στην Αθήνα και από άλλες πηγές τακτοποιουν τις υποχρεώσεις των δασκάλων. Τελέσαμε τον Αγιασμό, μιλήσαμε με πολύ αγάπη στα παιδιά,  μεταφέραμε την αγάπη του ιεραποστολικού συλλόγου και των Ελλήνων,  ενθαρρύναμε τις προσπάθειες τους,  μοιράσαμε τετράδια,  σχολικές τσάντες,  μπισκότα,  καραμέλες και εικόνες και αναχωρήσαμε για την πόλη Μπαζαγκούγκου που βρίσκεται κοντά στην Κάνγκα. Εκεί ο ενοριακός Ναός τιμάται στην Ζωοδόχο Πηγή και γο σχολείο στον Άγιον Πολύκαρπο.

Μετά το  Αγιασμό επαναλάβαμε τα λόγια αγάπης και την προσφορά αγάπης στα παιδιά υου σχολείου τα οποία φτωχά μέν αλλά όχι στην ανέχεια των παιδιών της Κάνγκας. Κατά την επιστροφή σταματήσαμε στην πόλη Κισάντου για να συναντήσουμε δύο νέες ομάδες κατηχουμένων,  να τους ευλογήσουμε,  να τους ενθαρρύνουμε στην είσοδο τους στην Ορθοδοξία και να τους υποσχεθούμε πως θα είμαστε κοντά τους με την παρουσία Ιερέων,  κατηχητών και βεβαίως με την τέλεση των Ιερών Μυστήριον σε οποιοδήποτε  χώρο έως η αγάπη του Θεού μας στείλει κάποιον δωρητή να χτισθεί Ιερός Ναός.

Με την βοήθεια του Θεού αυτή την εβδομάδα θα συνεχίσουμε τους Αγιασμούς στα Σχολεία της πόλης.

 

Περισσότερα- φωτό: oagioskosmas.blogspot.com

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ