Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης για τον Παναιτωλικό

- Advertisement -spot_img

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σκεπτικό της απόφασης για την υπόθεση που ταλαιπώρησε τον Παναιτωλικό, με την απαλλαγή του, τελικώς, από την ποινή του υποβιβασμού.

Σε μία πρόταση είναι συμπυκνωμένη όλη η ουσία της υπόθεσης σε ότι αφορά τον Παναιτωλικό, στη 13η σελίδα που παραθέτει εκτενώς το πώς η Επιτροπή Δεοντολογίας κατέληξε στην απόφασή της.

Διαβάστε τι γράφει: «Δεν προέκυψε συμπαιγνία μεταξύ της ΠΑΕ Παναιτωλικός, του Χρήστου Κουτσοσπύρου και του ποδοσφαιριστή Derek Cornelius, για να επιτευχθεί η κίτρινη κάρτα στην οποία έγινε ο στοιχηματισμός από τον δεύτερο, ούτε και προέκυψε ότι όλοι μαζί, κατόπιν κοινού σχεδιασμού, οργανώθηκαν και ενώθηκαν για να βλάψουν την ακεραιότητα του αγώνα και να συμμετάσχουν σε προσπάθεια επηρεασμού της πορείας ή του αποτελέσματος του αγώνα με αντιαθλητικό, ανήθικο και διεφθαρμένο τρόπο…»

Τι σημαίνει αυτό; Ότι από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν-προσκομίστηκαν, τις μαρτυρικές καταθέσεις και την ακροαματική διαδικασία δεν προκύπτει συμπαιγνία και υπαιτιότητα/ χειραγώγηση από μεριάς της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Η Επιτροπή θεώρησε ότι πρέπει για λόγους αντικειμενικής ευθύνης και μόνο (λόγω της σχέσης της ΠΑΕ με τον εργαζόμενο-«αξιωματούχο» της) να επιβληθεί το μέγιστο προβλεπόμενο πρόστιμο στον Παναιτωλικό. Έκρινε μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνει όπως θεωρεί ότι της επιτρέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας στις γενικές διατάξεις και της επιβάλλει η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ