Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

14o Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών Λαογραφικού Ομίλου Γ.Ε.Α.

- Advertisement -spot_img

Με την συμμέτοχη πολλών καταρτιζομένων και με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Γ.Ε.Α), στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2023 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Το σεμινάριο αποτελεί μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική διαδικασία, η όποια αποτελεί θεσμό πλέον για τα πολιτισμικά δεδομένα της πόλης, από την στιγμή που πραγματοποιείται για 14η συνεχή χρονιά με εξαίρεση τα δυο χρόνια της πανδημίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν από τους συντελεστές του οι παρακάτω δράσεις:

Την πρώτη ημέρα οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκίνησαν μέσα από μια εναλλασσόμενη θεωρητική και πρακτική διδασκαλία ανά διδασκόμενη γεωγραφική ενότητα και αφού προηγήθηκε εκ μέρους των εισηγητών η απαραίτητη γνωριμία των καταρτιζομένων με τα ειδικότερα χορευτικά, ενδυματολογικά και πολιτισμικά τους χαρακτηριστικά.

Στην πρώτη ενότητα αντικείμενο ήταν οι Χοροί και Τραγούδια από την Λευκάδα με εισηγητή τον κ. Σπύρο Παπουτσόπουλο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ενότητα με Χορούς και Τραγούδια από το Μέτσοβο με εισηγητή τον κ. Γιώργο Μέτσιο.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας την πρακτική εξάσκηση των καταρτιζομένων συνόδευε η παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.

Τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου η επιμορφωτική διαδικασία συνεχίστηκε δίδοντας έμφαση στην πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων πάνω σε επιμέρους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το Σάββατο βράδυ πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη και ξεχωριστή παραδοσιακή μουσικό – χορευτική βραδιά στο studio ΠΙΘΑΡΙ, με την συμμετοχή της ορχήστρας που συμμετείχε στο σεμινάριο και με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Για τα παραπάνω ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της Γ.Ε.Α κ. Δημοσθένης Καπώνης, ευχαριστεί ιδιαίτερα όλες τις χορεύτριες και τους χορευτές που συμμετείχαν στις εργασίες του σεμιναρίου, τους εισηγητές κ. Σπύρο Παπουτσόπουλο και κ. Γιώργο Μέτσιο καθώς επίσης τον χοροδιδάσκαλο του Ομίλου και συντονιστή του σεμιναρίου κ. Γεώργιο Τσελίκα.

Επίσης ευχαριστεί πολύ, όλους τους φορείς και τους συλλόγους από το Αγρίνιο και τις άλλες περιοχές του Νομού και της χώρας, που έλαβαν μέρος και υποστήριξαν το σεμινάριο, καθώς επίσης και τα μέλη της ορχήστρας που έλαβε μέρος στις εργασίες του σεμιναρίου αλλά και στο γλέντι.

Τέλος ευχαριστεί πολύ, το προσωπικό της ΓΕΑ που συνέβαλε στην οργανωτική επιτυχία του σεμιναρίου, καθώς επίσης και σε όλα τα Μέσα Επικοινωνίας του τόπου μας για την προβολή και τη δημοσιοποίηση των εργασιών του.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ