Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συνάντηση φίλων στη Βόνιτσα, του υποψηφίου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με την Νέα Δημοκρατία, Θανάση Παπαθανάση.

Ο κ. Παπαθανάσης συνομίλησε με πολίτες για αρκετή ώρα ενώ κατά την διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Κατάγομαι από μια τουριστική περιοχή την οποία υπηρέτησα και ως δήμαρχος, οπότε γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε κι εσείς εδώ.
Η Βόνιτσα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο όπου αποτελεί πέρασμα για χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά του Ιονίου. Μπορεί και πρέπει να γίνει ο βασικός τουριστικός προορισμός που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη την περιοχή.
Ως αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αλλά και ως ιδιοκτήτης φαρμακείου και ο ίδιος γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε καθημερινά στα θέματα υγείας. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Δικαιούστε να έχετε τον δικό σας γιατρό, δικαιούστε να μην ταλαιπωρήστε για να γράψετε τα φάρμακα σας. Ο Γολγοθάς σας πρέπει να τελειώσει. Δεν νοείται να έρχονται τουρίστες στην περιοχή και να αγωνιούν που θα απευθυνθούν για περίθαλψη αν τους συμβεί κάτι.
Η Νέα Δημοκρατία έχει σοβαρό και κοστολογημένο πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία.
Η δημιουργία ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποτελεί βασικό μας στόχο όπως και ο πλήρης εκσυγχρονισμός των νοσοκομείων. Όλα τα κενά στον χώρο της υγείας θα καλυφθούν από έμπειρο προσωπικό.
Δρόμοι. Οι δρόμοι που συνδέουν την Βόνιτσα με το κεντρικό οδικό δίκτυο πρέπει να αποκατασταθούν. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει σύνδεση και δρόμοι σε καλή κατάσταση που θα δημιουργούν ασφάλεια στους τουρίστες να πάρουν τις οικογένειες του και να έρθουν να επισκεφθούν την περιοχή. Να έρθουν και να αφήσουν τα χρήματα τους.