Επισκέψεις Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη στην Αιτωλ/νια(Βίντεο – Φωτό)

Στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου Αιτωλ/νιας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης

Τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τους υπευθύνους του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου Αιτωλοακαρνανίας είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής του στο Αγρίνιο.


Ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε ότι δουλεύουμε για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας προς όφελος των πολιτών ενώ αναφέρθηκε για την απειλή της τριστέτας και της ξυλέλας στην ελιά.

Δηλώσεις Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη κατά την επίσκεψή του στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου Αιτωλοακαρνανίας

Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη το 20ο Πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο Ζιζανιολογίας

Αμέσως μετά, παρουσία του Υπουργού κ. Αραχωβίτη πραγματοποιήθηκε η έναρξη των τριήμερων εργασιών του 20ου πανελληνίου επιστημονικού συνεδρίου ζιζανολογίας στην πόλη του Αγρινίου.

Ο Υπουργός, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου από την πόλη του Αγρινίου, αναφέρθηκε στον ρόλο που έχει να διαδραματίσει η επιστήμη σε τρεις τομείς:
Στη διασφάλιση και ανάπτυξη της παραγωγής,
στην ολιστική θεώρηση της οικονομίας της παραγωγής και
στην περιβαλλοντική και οικολογική διάσταση της αντιμετώπισης των ζιζανίων.

Με δεδομένο ότι πολλές δραστικές ουσίες ζιζανιοκτόνων καταργούνται, ο κ. Αραχωβίτης τους κάλεσε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε ο τομέας της έρευνας να μπορέσει να αναπτύξει νέες εναλλακτικές μεθόδους και νέες δραστικές ουσίες και σκευάσματα φυτοπροστασίας, προς όφελος του παραγωγού, του περιβάλλοντος και του καταναλωτή. Και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Τοποθέτηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη στο 20ο Πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο Ζιζανιολογίας στο Αγρίνιο


Ο Υπουργός στις δηλώσεις του έκανε λόγο για ένα επίκαιρο όσο ποτέ Συνέδριο που γίνεται σε έναν από τους πιο παραγωγικούς Νομούς της χώρας, με τις μεγαλύτερες προοπτικές.

Δηλώσεις Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη για το 20ο Πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο Ζιζανιολογίας

Στην συνέχεια ο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης παραχώρησε συνέντευξη στον Τηλεοπτικό Σταθμό Αχελώος.