Διαμαρτυρία για την μεταφορά του τμήματος Ιστορίας και Πολιτισμού από το Παράρτημα Αιτωλ/νιας της Ελληνικής μαθηματικής εταιρίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας απέστειλε επιστολή στην Υπουργό παιδείας με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στη μεταφορά του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα .
Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμη κα. Υπουργέ,
Σχετικά με τα όσα έχουν γραφεί το τελευταίο διάστημα, κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο, για το ζήτημα της παραμονής ή μη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στην πόλη του Αγρινίου, ως επιστημονική κοινότητα θεωρούμε απαραίτητη τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος στην πόλη μας.
Η λειτουργία του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στην πόλη του Αγρινίου σημαίνει την απαρχή μιας ουσιαστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τη δημιουργία εκείνων των κοινωνικών συνθηκών που σε μεγάλο βαθμό θα βοηθήσουν τη μείωση του υψηλού βαθμού ανεργίας που σημειώνεται στην περιοχή μας.
Επιπρόσθετα, η λειτουργία του τμήματος στην πόλη του Αγρινίου συνάδει με το μεγάλο αριθμό σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και θέσεων που είναι καταγεγραμμένες στην Αιτωλοακαρνανία και χρήζουν περαιτέρω ανάδειξης, αποτελώντας η επιλογή αυτή, ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την αποτελεσματική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών.
Θεωρούμε ότι με την έναρξη της λειτουργίας του τμήματος από τον προσεχή Σεπτέμβρη στο Αγρίνιο και το καλωσόρισμα των πρώτων φοιτητών που έχουν δηλώσει το τμήμα στο φετινό μηχανογραφικό, ανοίγει μια νέα σελίδα για την Αιτωλοακαρνανία και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ειδικότερα στο επιστημονικό πεδίο των Κλασικών Σπουδών.
Κυρία Υπουργέ, περιμένουμε ως επιστημονική κοινότητα, αλλά και ως δημοκρατικοί πολίτες αυτής της πόλης να αποφασίσετε με δικαιοσύνη δίνοντας στους πολίτες του Αγρινίου αυτό που σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν δεν υφίστανται, την ίση μεταχείριση.
Ας γίνει η αρχή τώρα!!