Αύριο Πέμπτη οι εκλογές στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Την ερχόμενη Πέμπτη θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας .Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ θα ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου 21μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, για το Εποπτικό Συμβούλιο καθώς και για εκπροσώπους στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ .Θυμίζουμε πως μέλη της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδος είναι οι 19 Δήμοι της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος , οι Δ. Πατρέων, Δ.Ερυμάνθου, Δ. Δυτικής Αχαΐας, Δ. Καλαβρύτων, Δ. Αιγιαλείας, Δ. Αγρινίου, Δ. Ακτίου-Βόνιτσας, Δ. Ξηρόμερου, Δ. Ναυπακτίας, Δ. Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Δ. Ζαχάρως, Δ. Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Δ. Πύργου, Δ. Ήλιδας, Δ. Αρχαίας Ολυμπίας , Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δ. Πηνειού.
Το περασμένο διάστημα τα δημοτικά συμβούλια των δήμων εξέλεξαν τους εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ. Ο δήμος Αγρινίου εξέλεξε 15.
Όπως είναι φυσικό οι διεργασίες στους αυτοδιοικητικούς κύκλους είναι πυρετώδεις ενόψει της εκλογικής αυτής διαδικασίας. Ο σημερινός πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου δεν διεκδικεί την επανεκλογή του ωστόσο υποψήφιος για την προεδρία είναι ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Tην διεκδικεί εξάλλου ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος .